Έφοδος της αστυνομίας στην τουρκική εφημερίδα που τύπωσε το Charlie Hebdo

Έφοδος της αστυνομίας στην τουρκική εφημερίδα που τύπωσε το Charlie Hebdo Facebook Twitter
5

Έφοδο στο τυπογραφείο της εφημερίδας Cumhuriyet έκανε το βράδυ η τουρκική αστυνομία, προκειμένου να ελέγξει πριν δημοσιευθεί το σημερινό τεύχος, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις σελίδες από τη νέα έκδοση του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Η αστυνομία εμπόδισε τα φορτηγά να φύγουν από το τυπογραφείο, είπε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Utku Cakirozer στο NBC. Μόνο όταν έγινε σαφές ότι στο τεύχος δεν συμπεριλαμβανόταν το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του Charlie Hebdo, που απεικονίζει τον Μωάμεθ, επετράπη στα φορτηγά να ξεκινήσουν τη διανομή. Η αστυνομία επιβεβαίωσε στο NBC ότι δυνάμεις της πήγαν στα γραφεία της εφημερίδας για να εξασφαλίσουν τη μη δημοσίευση συγκεκριμένων σκίτσων.

Η Cumhuriyet, η οποία επρόκειτο αρχικά να δημοσιεύσει ολόκληρο το τεύχος του Charlie Hebdo, αποφάσισε τελικά να περιοριστεί σε τέσσερις σελίδες και να μην δημοσιεύσει τις εικόνες του Μωάμεθ σε ένδειξη σεβασμού στις «θρησκευτικές ευαισθησίες και την ελευθερία της πίστης», όπως ανακοίνωσε ο αρχισυντάκτης στο Twitter. Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας έλαβαν εκατοντάδες απειλητικά μηνύματα όταν ανακοινώθηκε η αναδημοσίευση του γαλλικού περιοδικού.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «deal» Τραμπ - Nvidia για τις πωλήσεις μικροτσιπ στην Κίνα: Το κράτος θα παίρνει το 15% των εσόδων

Διεθνή / Το «deal» Τραμπ - Nvidia για τις πωλήσεις μικροτσιπ στην Κίνα: Το κράτος θα παίρνει το 15% των εσόδων

Ο Αμερικανός πρόεδρος παζάρεψε την άδεια πώλησης της τεχνολογίας στην Κίνα, με τις τεχνολογικές εταιρείες Nvidia και AMD να συμφωνούν να αποδίδουν το 15% των πωλήσεών τους στο κράτος
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζέι Ντι Βανς εξήγησε ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια ήταν η άρνηση του Πούτιν να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ζελένσκι, αλλά ο Τραμπ κατάφερε να αλλάξει αυτή τη στάση
LIFO NEWSROOM
Κίνα: Νέοι και άνεργοι πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

Διεθνή / Κίνα: Η νέα τάση θέλει τους άνεργους να πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

«Λόγω της οικονομικής μετάβασης και της ασυμφωνίας μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, οι νέοι χρειάζονται τέτοιους χώρους για να σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους ή για να κάνουν διάφορες μικρές δουλειές ως μεταβατικό στάδιο»
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στην Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Βίντεο από τη στιγμή των 6,1 Ρίχτερ

Διεθνή / Σεισμός στην Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Βίντεο από τη στιγμή των 6,1 Ρίχτερ

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν την ένταση της δόνησης και τον πανικό που ακολούθησε, καθώς μετασεισμοί – με ισχυρότερο στα 4,6 Ρίχτερ – συνεχίστηκαν για περίπου 20 λεπτά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Η κοσμικότητα στην Τουρκία υποχωρεί καθημερινά στην εποχή Ερντογάν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε, με τις ιδιοτυπίες της φυσικά, όπως η στήριξη της κοσμικής δημοκρατίας από το στρατό, κοινό φαινόμενο σε μουσουλμανικές χώρες, με την Τουρκία να αποτελεί όμως το πιο πετυχημένο και ανθεκτικό μοντέλο.
"Ελευθερία της πίστης" σημαίνει είμαι ελεύθερος να πιστεύω όπου θέλω, όχι "είναι υποχρεωμένοι οι άλλοι να δρουν σύμφωνα με αυτό που πιστεύω". Το να λογοκρίνεις τη γελοιογραφία δεν είναι σεβασμός στην ελευθερία της πίστης, είναι "σεβασμός" (φόβος;) στην πίστη.Ωραία λέξη η ελευθερία, αλλά ας μην την οικειοποιούνται αυτοί που την αντιμάχονται τόσο ξεδιάντροπα.
Ενταξει, οι γειτονες ειναι 100 χρονια πισω.Η' μηπως οχι?Αν προσπαθουσε και ο "παστιτσιος" να τυπωσει αυτα που ελεγε μηπως θα γινοταν κατι παρομοιο?