Κινέζικο Πανεπιστήμιο απαγόρευσε τα Χριστούγεννα

Κινέζικο Πανεπιστήμιο απαγόρευσε τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
1

Χαρακτηρίζοντας τα Χριστούγεννα ως μία κιτς ξένη γιορτή, η οποία δεν ταιριάζει με τις παραδόσεις της Κίνας, ένα Πανεπιστήμιο στην πόλη Σιάν απαγόρευσε τον εορτασμό τους. Υποχρέωσε επίσης τους φοιτητές του να παρακολουθήσουν προπαγανδιστικές ταινίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Beijing News, το "Modern College of Northwest University" τοποθέτησε πανό στην πανεπιστημιούπολη, τα οποία έγραφαν "Να προσπαθήσετε ώστε να γίνετε έξοχοι γιοι και έξοχες κόρες της Κίνας, αντιταχθείτε στις κιτς γιορτές της Δύσης" και "Αντισταθείτε στην εξάπλωση της δυτικής κουλτούρας".

Ένας από τους φοιτητές δήλωσε στην εφημερίδα ότι θα τιμωρούνταν όσοι δεν παρακολουθούσαν μία υποχρεωτική προβολή προπαγανδιστικών ταινιών διάρκειας τριών ωρών. Οι καθηγητές βρίσκονταν στις εξόδους, προκειμένου να μην αφήσουν τους φοιτητές να φύγουν. Σύμφωνα με άλλους σπουδαστές, στις ταινίες περιλαμβανόταν και μία σχετικά με τον Κομφούκιο.

Όπως αναφέρει η Guardian, μία επίσημη ιστοσελίδα που ανήκει σε μία από τις επιτροπές στο πανεπιστήμιο, που έχει συστήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα, κάλεσε τους φοιτητές να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στις παραδοσιακές γιορτές της Κίνας.

Τα Χριστούγεννα δεν αποτελούν επίσημη γιορτή στην Κίνα, όπου επικρατεί ο αθεϊσμός, αλλά γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, ειδικά σε μητροπολιτικές περιοχές όπου νεαροί Κινέζοι τα γιορτάζουν, ανταλλάζουν δώρα και διακοσμούν τα σπίτια τους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια