Ο Μαδούρο πουλάει χρέη άλλων χωρών στην Goldman Sachs

Ο Μαδούρο πουλάει χρέη άλλων χωρών στην Goldman Sachs Facebook Twitter
5

Δύσκολες οικονομικά ημέρες περνά η Βενεζουέλα, λόγω της μεγάλης πτώσης στην τιμή του πετρελαίου που έχει πέσει κάτω από τα 64 δολάρια το βαρέλι. Καθώς η χώρα βασίζει την οικονομία της στις πωλήσεις πετρελαίου, η κυβέρνηση Μαδούρο ανακοίνωσε τη μείωση κατά 20% των κρατικών δαπανών ενώ σχεδιάζει και την τροποποίηση του συστήματος μετατροπής συναλλάγματος της χώρας. Το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει ανέλθει στο 27%, ένα επίπεδο που οι οικονομολόγοι κρίνουν μη βιώσιμο.

Παράλληλα, η οικονομία της Βενεζουέλας αναμένεται να συρρικνωθεί φέτος κατά 3% ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με 60%, στοιχεία που δείχνουν και το πόσο ισχυρό είναι το χτύπημα από το πετρέλαιο.

Την ίδια ώρα σε έρευνα το 84% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η Βενεζουέλα οδεύει σε λάθος κατεύθυνση ενώ η δημοτικότητα του διαδόχου του Τσάβες έχει πέσει στο 24%.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι αξιωματούχοι του υπ. Οικονομικών, είχαν, όπως γράφει η wsj, συνομιλίες με την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs Group Inc., για να της πουλήσουν το χρέος σε πετρέλαιο της Δομινικανής Δημοκρατίας το οποίο υπολογίζεται σε δισεκατομμύρια.

Η Goldman θα αποκτήσει το χρέος με σημαντική έκπτωση πληρώνοντας σε μετρητά και στη συνέχεια θα το απαιτήσει στο ακέραιο από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο πρόκειται να γίνει και για την Τζαμάικα η οποία επίσης έχει χρέος από προμήθεια πετρελαίου.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Πάει και η οικονομία της Βενεζουέλας. Δεν είχε και τα καλύτερα πρότυπα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος πάντων αυτό που φαίνεται και πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι αυτό που είναι καλό για μας είναι αρνητικό για άλλους και έχει επιπτώσεις σε τρίτους. Δεν χαριζεται κάνεις σε κανέναν. Καλώς ή κακώς έτσι είναι!