Η ατζέντα της επίσκεψης Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα

Η ατζέντα της επίσκεψης Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα Facebook Twitter
1

Ενώ έχει ήδη γίνει γνωστό πως τη Δευτέρα η σύζυγος του George Clooney θα βρίσκεται στην Ελλάδα μαζί με τον Geoffrey Robertson, ο οποίος είναι επικεφαλής και ιδρυτής της νομικής εταιρίας Doughty Street Chambers, εκδόθηκε και επισήμως η ανακοίνωση που εξηγεί τους λόγους της επίσκεψης.

Σύμφωνα με τo δελτίο τύπου η Amal Alamuddin Clooney και ο 68χρονος Robertson είναι καλεσμένοι της Ελληνικής Κυβέρνησης ενώ παράλληλα αναφέρεται το πρόγραμμα των συναντήσεων της τετραήμερης παραμονής τους στη χώρα μας.

 

Η ατζέντα της επίσκεψης Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα Facebook Twitter
Η Amal Alamuddin Clooney με τον Geoffrey Robertson

 

Η ανακοίνωση από την Doughty Street Chambers:

Tα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Οι δικηγόροι της εταιρίας Doughty Street, Geoffrey Robertson, QC, και Amal Alamuddin Clooney θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Αθήνα από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου 2014, έπειτα από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης για ζητήματα σχετικά με τα γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία σήμερα εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο.

Το 2006 ο κύριος Robertson ηγήθηκε νομικά της πρωτοβουλίας να επιστραφούν οι σοροί των Αβορίγινων της Τασμανίας από το Βρετανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Ο κ. Robertson και η κ. Clooney κλήθηκαν πρώτη φορά από την Ελληνική Κυβέρνηση να παράσχουν νομικές συμβουλές για το ζήτημα το 2011. Κατά την παραμονή τους θα πραγματοποιήσουν σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, και του Υπουργού Πολιτισμού, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα».

Πληθώρα αναφορών για την επίσκεψη της Αλαμουντίν στην Ελλάδα γίνεται και από τον βρετανικό τύπο ο οποίος σχολιάζει ποικιλοτρόπως την κίνηση αυτή. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Times που αναφέρουν: "Σαν να μην έφτανε που έκλεψε τον πιο περιζήτητο εργένη του κόσμου, η κυρία Clooneyϊ θέλει να κλέψει και τα πιο περιζήτητα μάρμαρα του κόσμου. Ή, ανάλογα πώς το βλέπει ο καθένας, να τα ελευθερώσει». 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόφαση σταθμός για τον υπερτουρισμό στην Μαδρίτη: Κλείσιμο τουριστικών διαμερισμάτων έπειτα από παράπονα οικογένειας

Διεθνή / Απόφαση σταθμός για τον υπερτουρισμό στην Μαδρίτη: Κλείσιμο τουριστικών διαμερισμάτων έπειτα από παράπονα οικογένειας

Η οικογένεια, η οποία έχει δύο παιδιά, κατήγγειλε ότι υπέφερε από έντονο στρες, άγχος και αϋπνία λόγω της θορυβώδους και ανάρμοστης συμπεριφοράς των μεθυσμένων επισκεπτών των τουριστικών διαμερισμάτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Διεθνή / Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Η Κέιτ Μίντλετον εντυπωσίασε με σακάκι Christian Dior και σκουλαρίκια που ανήκαν στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, τιμώντας τη γαλλοβρετανική φιλία και την παράδοση του οίκου
LIFO NEWSROOM
Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο τίτλος των Times εξαιρετικός. Δεν περιμένω τίποτα απο αυτη την επίσκεψη ή απο την μετέπειτα συνέργασια των δύο πλευρών, χαίρομαι όμως που το ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι στο προσκήνιο. Η συνεχής προβολή και ενασχόλιση με το θέμα μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.