Και με ισλαμική μαντίλα πλέον στα τουρκικά σχολεία

Και με ισλαμική μαντίλα πλέον στα τουρκικά σχολεία Facebook Twitter
8

Και με ισλαμική μαντίλα θα μπορούν πλέον να πηγαίνουν στο σχολείο οι τουρκάλες μαθήτριες μετά την άρση της απαγόρευσης της χρήσης της από την κυβέρνηση.

«Οι μαθήτριές μας αδημονούσαν» δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου η οποία ακολουθεί την άρση, το 2013,  της απαγόρευσης χρήσης θρησκευτικών συμβόλων για τις φοιτήτριες πανεπιστημίου και τις γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο.

Σύμφωνα με τις ισλαμικές παραδόσεις, τα κορίτσια πρέπει να αρχίσουν να καλύπτουν το κεφάλι τους με χιτζάμπ όταν μπουν στην εφηβεία.

Η τουρκική κυβέρνηση προχωρά σε μια ευρύτερη, προς το «ισλαμικότερο», μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος η οποία έφερε και τον διπλασιασμό των θρησκευτικών σχολείων στη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM