O Μπρέιβικ θέλει τη δική του Χρυσή Αυγή

O Μπρέιβικ θέλει τη δική του Χρυσή Αυγή Facebook Twitter
2

Ο μακελάρης Νορβηγίας Άντερς Μπρέιβικ που σκόρπισε το θάνατο σε 77 ανθρώπους το 2011, φιλοδοξεί να ιδρύσει το δικό του φασιστικό κόμμα. Σε επιστολή του 33 σελίδων προς το Γαλλικό Πρακτορείο, ο 35χρονος αναφέρει ότι εμπνεύστηκε από την εκλογική επιτυχία του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

Ο Μπρέιβικ θέλει να χρησιμοποιήσει το Νορβηγικό Φασιστικό Κόμμα (NFP) και τη Σκανδιναβική Συμμαχία (NL) για να προωθήσει την ιδεολογία του χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει ξανά στη βία.

«Ως πρώην μαχητής, η καρδιά μου κλαίει για τη βαρβαρότητα που διέπραξα στις 22 Ιουλίου. Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου είναι να εργαστώ για να εμποδίσω να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Αυτός θα είναι και ο σκοπός του κόμματος» γράφει και ζητά από τις αρχές της Νορβηγίας να άρουν κάθε εμπόδιο για τη σύσταση του «φασιστικού» του μορφώματος.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια