CNN: Η Ελλάδα απαντά με τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά στροφή της Ευρώπης

CNN: Η Ελλάδα απαντά με τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά στροφή της Ευρώπης Facebook Twitter
15

Δημοσίευμα του CNN υπογραμμίζει την πρωτιά στην Ελλάδα του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που η Ευρώπη παίρνει ακροδεξιά στροφή, κάτι που όπως γράφει το τηλεοπτικό δίκτυο, είναι σε «έντονη αντίθεση» με τα ποσοστά των ακροδεξιών σε Γαλλία και Μ. Βρετανία.

Το CNN βλέπει τη θετική πλευρά των πραγμάτων τονίζοντας επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τριπλάσιες ψήφους από τη Χ.Α. που κέρδισε το 10%, παρότι οι ηγέτες της αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες.

Γίνεται ακόμη αναφορά στις δηλώσεις Τσίπρα ότι «το μήνυμα είναι πως η καταστροφική πολιτική λιτότητας πρέπει να τερματιστεί και πως «όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να επενδύσουν στη δημοκρατία, την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη».  

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Η μονοφωνική ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος από το εγχώριο μηντιακό σύστημα δεν εξυπηρετεί κάτι άλλο από την συμβιωτική επιβίωσή του μαζί με το παλαιοκομματικό κατεστημένο εξουσίας. Καθόλου τυχαίο που με αρωγό το ΥΠΕΣ συγκρίνουν τα χτεσινά αποτελέσματα με αυτά του Ιουνίου '12. Ανόμοια πράγματα δηλαδή. Αν θες σοβαρή ανάλυση θα πρέπει να συγκριθούν ομοειδείς τιμές, άρα με τις ευρωεκλογές του '09. Σε μια τέτοια σύγκριση οι παρατηρούμενες μεταβολές είναι τεκτονικές και το ιστορικό τους βάθος τεράστιο. Για όσους εύλογα διαμαρτυρηθούν, ότι κύλησε πολύς και πυκνός πολιτικός χρόνος έκτοτε, η λύση θα ήταν να συγκρίνουν τα χτεσινά αποτελέσματα με αυτά του Μαίου '12, καθότι η ψυχολογική ετοιμότητα του εκλογικού σώματος ήταν παρεμφερής. Τότε η βεβαιότητα συγκυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού "χαλάρωσε" την ψήφο, αφού δημιουργήθηκε η εντύπωση μη αναστρέψιμου αποτελέσματος ως προς την διακυβέρνηση και ευνοήθηκε η τιμωριτική ψήφος διαμαρτυρίας. Τα αποτελέσματα ήταν κατακερματισμός του πολιτικού χάρτη, καινοφανή κόμματα, άθροισμα ποσοστών 1ου και 2ου κόμματος 35%, 3ο κ 4ο κόμμα με >10% και 18% αθροιστικά εκτός βουλής. Εχθές, επίσης δεν κρίνονταν η Κυβέρνηση και άρα ευνοήθηκε ξανά η ψήφος διαμαρτυρίας με αποτελέσματα εντυπωσιακά παρόμοια με του Μαίου '12. Κατακερματισμός πολιτικού χάρτη, καινοφανή κόμματα και ξανά 18% στα εκτός βουλής, που καταδεικνύουν χαλαρή ψήφο θυμού. Η διαφορά όμως είναι ότι χτες παρατηρείται συγκριτική ενδυνάμωση των δύο πρώτων κομμάτων με την ΝΔ στο +4% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο +10% και κανένα άλλο κόμμα με >10%. Το συμπέρασμα είναι ότι διαμορφώνεται ένας νέος διπολισμός με αυξητικές τάσεις, που μπροστά σε μελλοντικό δίλημμα κυβερνησιμότητας, θα συμπιέσει όλους τους άλλους και κυρίως το τεράστιο εξωκοινοβουλευτικό 18% εκτινάσσοντας τα ποσοστά των δύο πρώτων και πρωτίστως του ΣΥΡΙΖΑ (λόγω τάσης, βολικής θέσης στην αντιπολίτευση και καλύτερης εκκίνησης με το +4%) και θα τον οδηγήσει το πολύ σε 9 μήνες στην αυτοδυναμία με ποσοστά που θα πλησιάσουν το 40% και την ΝΔ κοντά στα ποσοστά της τον Ιούνιο '12
Θα ήθελα να ήξερε που θα είστε όλοι εσείς όταν ο Τσίπουρας τα κάνει εντελώς σαλάτα όταν με το καλό τον ψηφίσετε. Μάλλον εκεί που βρεθήκατε μετά τη σαλάτα του Γιωργάκη του Παπανδρέου που εσείς εκλέξατε. Στον επόμενο λαϊκιστή!
Η πρωθυπουργαρα σου ο Σαμαρας που θα βαλει wifi παντου και που βγηκε χθες και ειπε για αναπτυξιακο προγραμμα να πουλαμε ομοιωματα αρχαιοτητων online δεν ειναι λαικιστης ; Α ξεχασα , αυτος σκιζει τα μνημονια καθε μερα ! Αταξινομητε μονο αταξινομητος δεν εισαι ! Θεος ξερει πού εισαι χωμένος και τα παιρνεις χοντρά και τρεμει το φυλοκάρδι σου μη τυχον και βγει η αριστερα !
Διαβάζω ξένα μέσα και όλα δίνουν στη ψήφο πολιτική κατεύθυνση (αριστερά, κεντροαριστερά, κεντροδεξιά κτλ). Αυτό που δεν βλέπω πουθενά είναι ότι μάλλον οι Έλληνες δεν ψηφίζουν με τέτοια κριτήρια. Αν έκαναν σωστά τη δουλειά τους η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά στη χώρα μας δεν νομίζω να άλλαζε το παλιό πολιτικό σκηνικό το όποιο ισχύει ακόμα σχεδόν σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση.Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι πολιτικές ιδεολογίες δεν είναι αυτές που καθορίζουν τη ψήφο του λαού πια ή τουλάχιστον την καθορίζουν σε πολύ μικρό βαθμό. Αυτό βέβαια δικαιολογεί και τη ψήφο στη Χ.Α. σε κάποιο βαθμό που είναι λυπηρό.Απλά η πολιτική κατάσταση στη χώρα είναι τραγική και ούτε βλέπω να αλλάζει τίποτα αφού και οι ίδιοι οι πολιτικοί προσπαθούν να προσαρμοστούν σε αυτήν την κατάσταση παρά να την αλλάξουν.
Όντως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έβγαλε αριστερό κόμμα πρώτο στις ευρωεκλογες δεν πάυει όμως η ευρωπαική αριστερα να είναι μειοψηφία στην ευρωβουλή. Η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να κάνει κάτι σε ευρωπαικό επίπεδο, ας μην κρύβουμε την ζοφερή πραγματικότητα την οποία η Ε.Ε βιώνει απο σήμερα.
Όταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοαναγνωρίζεται αριστερά όχι τότε δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Οι πολιτικές ιδεολογίες έχουν αντικατασταθεί στην Ελλάδα από το μνημόνιο, όχι μνημόνιο.