Την κρατικοποίηση των εθνικών οδών μελετούν οι Γάλλοι

Την κρατικοποίηση των εθνικών οδών μελετούν οι Γάλλοι Facebook Twitter
2

Την κρατικοποίηση των γαλλικών εθνικών οδών, η ιδιωτικοποίηση των οποίων ολοκληρώθηκε το 2006, προτείνει ο σοσιαλιστής βουλευτής Jean - Paul Chanteguet, πρόεδρος και εισηγητής της κοινοβουλευτικής ομάδας για τους περιβαλλοντικούς φόρους.

Όπως είπε, από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει μια ομάδα διερεύνησης του τρόπου εξαγοράς από το κράτος των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων που θα καθορίσει και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσε να εφαρμοστεί στη συνέχεια η λειτουργία τους ".

Η υπ. Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ είχε προτείνει, σύμφωνα με τη Le Monde, να συμμετάσχουν οι εταιρείες εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων στο σύστημα των περιβαλλοντικών φόρων, όμως σύμφωνα με τον Chanteguet πιο κατάλληλη είναι η επιστροφή των δρόμων στο κράτος.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατά τον υπουργό, είναι να πληρωθεί το κόστος της εθνικοποίησης που είναι 15-20 δισεκατομμύρια ευρώ για την αποζημίωση των μετόχων των εταιρειών και να ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρείες, με μια μορφή δημόσιας υπηρεσίας, η λειτουργία των δρόμων. Θα πρέπει επίσης να δημιουργηθεί μια ad hoc δημόσια δομή για να εκδώσει ομόλογα απαραίτητα για τη λειτουργία της δημόσιας εταιρείας.

Οι εταιρείες εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων καταγγέλθηκαν το 2013 από μια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για κατάχρηση της θέσης τους με αύξηση των διοδίων. Σε αυτή την έκθεση το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε επισημάνει ότι στις συμβάσεις υπήρχε μια «ανισορροπία» υπέρ των εταιρειών εκμετάλλευσης που έκαναν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Παράλληλα, το κράτος δεν έδειχνε να πιέζει ιδιαίτερα, όπως είχε υποχρέωση, τις εταιρείες για να σεβαστούν τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει.  

Εκτός των διαπιστώσεων, στην έκθεσή του το Ελεγκτικό Συνέδριο πρότεινε και μέτρα κατά των εταιρειών συμπεριλαμβανομένου και αυτού της εφαρμογής των διατάξεων αναγκαστικού δικαίου.

.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM
Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Μα καλά... οι φίλοι , συνέταιροι και ευεργέτες μας Γάλλοι δεν μαθαίνουν τίποτα από μας και το μοντέλο που εφαρμόζουμε στην Κορίνθου - Πατρών , στα Τέμπη και στην Πιερία όπου έχουν (ιδιωτικά) διόδια οι ανολοκλήρωτοι δρόμοι;AAAAA mon Dieu!Kαι δεν ξέρουν ότι η πανευρωπαϊκή τάση είναι προς την ιδιωτικοποίηση; Το λέει και ο Ελλην Πρωθυπουργός και όχι μόνο .... !AAAAA mon Dieu! (2)
Άρα η πραγματικη είδηση ειναι ότι ένας Γάλλος βουλευτής πρότεινε να κρατικοποιηθούν οι αυτοκινητόδρομοι και όχι ότι οι Γάλλοι μελετούν την "(...)κρατικοποίηση των εθνικών οδών (...)"