Βαρθολομαίος: Αν η Αγία Σοφία γίνει χώρος λατρείας, θα λειτουργεί ως εκκλησία

Βαρθολομαίος: Αν η Αγία Σοφία γίνει χώρος λατρείας, θα λειτουργεί ως εκκλησία Facebook Twitter
6

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τη θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου απέναντι στα σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα σε κύκλους της Τουρκίας και θέλουν την Αγία Σοφία να μετατρέπεται ξανά σε τζαμί.

«Την τελευταία περίοδο βλέπουμε σε ορισμένα τμήματα της κοινής γνώμης την τάση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος. Ως Εκκλησία, αντιτιθέμεθα σε αυτό και μαζί μας θα αντιδράσει έναντι ενός τέτοιου ενδεχομένου, όλος ο χριστιανισμός κόσμος» είπε ο Πατριάρχης κατά τη διάρκεια της Σύναξη των προκαθήμενων των Ορθόδοξων Εκκλησιών.

«Αν η Αγία Σοφία πρόκειται να γίνει και πάλι χώρος λατρείας, θα πρέπει να λειτουργήσει ως εκκλησία, διότι γι" αυτό κτίσθηκε» συμπλήρωσε ο Πατριάρχης.

Η Αγία Σοφία σταμάτησε να λειτουργεί ως εκκλησία και μετατράπηκε σε τζαμί μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Ο Κεμάλ Ατατούρκ μετά την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, την είχε μετατρέψει σε μουσείο.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
με την πολιτική κατρακύλα που έχει πάρει η Τουρκία τα τελευταία 3 περίπου χρόνια και τις συνεχείς προσπάθειες του Ερντογάν να την πάει πιο κοντά σε φάση Ιραν, μπορεί να χρειαστεί να το συνηθίσουμε και να μάθουμε να ζούμε μ' αυτό. επίσης πρέπει να μάθουμε να εκτιμάμε λίγο τον Κεμάλ
Είναι σχεδόν αδύνατον να μιλά κανείς και να υποστηρίζει την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως χώρου χριστιανορθόδοξης λατρείας.Είναι εξίσου απαράδεκτη η ισλαμοποίηση της,διότι προσβάλλει την ιστορική μνήμη!
θα πρέπει να δημιουργήσει η κυβέρνηση το Αγιασοφιόσημο για την υποστήριξη της επαναλειτουργίας της αγιας σοφίας σε εκκλησία.Άλλωστε πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικα ΤΟΥΣ θα,ναι.