ΗΠΑ: Αντιδράσεις για επώδυνη εκτέλεση από νέο μείγμα φαρμάκων

3

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ο επώδυνος τρόπος θανάτου ενός θανατοποινίτη από το νέο μείγμα θανατηφόρων φαρμάκων με το οποίο εκτελέστηκε.

Η εκτέλεση του 53χρονου Ντένις ΜακΓκουάιρ που ήταν καταδικασμένος για τη δολοφονία μιας εγκύου, της Τζοι Στιούαρτ, πριν από 25 χρόνια, έγινε σε κρατική φυλακή του Οχάιο. Η  εφημερίδα Columbus Dispatch έγραψε ότι ο ΜακΓκουάιρ ένιωσε να πνίγεται για περισσότερο από 10 λεπτά και ότι είχε τρομερούς σπασμούς και πόνους πριν τελικά υποκύψει 24 λεπτά αφότου τα χημικά είχαν εισχωρήσει στον οργανισμό του.

Οι κάτοικοι της πολιτείας θα πρέπει να συγκλονιστούν από αυτό που έγινε στο όνομά τους, δήλωσε ο δικηγόρος του εκτελεσθέντος.

Οι μάρτυρες στην εκτέλεση του χαρακτήρισαν τον τρόπο θανάτου του «φρικιαστικό». Η οικογένεια της δολοφονημένης εγκύου εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας ότι ο ΜακΓκουάιρ υπέφερε λιγότερο από ότι το θύμα του.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Υπήρξε πολλή διαμάχη σχετικά με τα φάρμακα που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν κατά την εκτέλεση, και ανησυχία ότι μπορεί να νιώθει τρόμο, ότι μπορεί να υποφέρει. Θυμόμαστε τα γεγονότα που προηγήθηκαν του θανάτου της Τζόι, προσπαθώντας να τη βιάσει κολπικά και να τη σοδομίσει, ξέρουμε ότι υπέφερε τον τρόμο και τον πόνο. Αυτός πέθανε με πολύ πιο ανώδυνο τρόπο. "

Μαζί με την Τζόι πέθανε και το παιδί που κυοφορούσε ενώ ένα χρόνο αργότερα, μην μπορώντας να αντέξει το χτύπημα, αυτοκτόνησε και ο συζυγός της Κένι.

Αιτία της χορήγησης του νέου μείγματος στον θανατοποινίτη ήταν η έλλειψη πεντοβαρβιτάλης, του χημικού που χρησιμοποιείται συνήθως σε εκτελέσεις.

Η οικογένεια του θανατοποινίτη ανακοίνωση ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά την πολιτείας για τον τρόπο θανάτου του.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: 7 πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Διεθνή / Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: Επτά πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Οι Βρετανοί Συντηρητικοί αντιγράφουν τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, από τις μαζικές απελάσεις μέχρι την απόρριψη διεθνών συμφωνιών. Η Κέμι Μπάντενοκ φέρνει το “Make America Great Again” στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας πολιτικό σεισμό ενόψει εκλογών
LIFO NEWSROOM