Γλυκά που “λένε” στα εστιατόρια της Αθήνας. Από την Ελένη Ψυχούλη

Γλυκά που “λένε” στα εστιατόρια της Αθήνας. Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
4
Γλυκά που “λένε” στα εστιατόρια της Αθήνας. Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter

Γλυκά που “λένε” στα εστιατόρια της Αθήνας

Ξέρω πολλούς, που το εστιατόριο το επιλέγουν πρωτίστως για το γλυκό του. Υπομονετικά προσπερνούν τη διαδικασία του αλμυρού και την εναλλαγή των πιάτων, για να φωτίσει το μάτι τους στην τρίτη και τελική πράξη, της κορύφωσης του γλυκού οργασμού. 

 

 

Να μερικά απ' τα αγαπημένα μου γλυκά στην πόλη.

 

Γλυκά που “λένε” στα εστιατόρια της Αθήνας. Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter

 

 

*Η πίτσα με μπανάνα, μπισκότο και σοκολάτα στο School Pizza Bar (Πλ. Αγ. Ειρήνης 8, 2103236711).

 

*Η πορτοκαλόπιτα της κυρίας Ειρήνης στον Μελίλωτο (Καλαμιώτου 19, 2103222498)

 

*Οι σαμουσάδες του Αλέξανδρου Φουρούλη, τραγανά και αρωματικά ρολάκια μπακλαβά της Μάνης, με σουσάμι και ελαφρύ σιροπάκι αρωματισμένο με αρμπαρόριζα, που συνδυάζονται με μια φινετσάτη κρέμα κολοκύθας. Μάνη-Μάνη, (Φαλήρου 10, Κουκάκι, 2109218180)

 

*Το τιραμισού στο Ombra (Λυκούργου 2, Ν. Ψυχικό, 210)

*Η πανακότα με ξινομυζήθρα, μέλι και πιπέρια στο Σπίτι (Καποδιστρίου 42, Ν. Φιλοθέη, 2106850950)

 

* Το προφιτερόλ με μπίτερ και λευκή Valhrona στο 25αράκι (Αρτέμιδος 3 &Αγ. Ιωάννου, πλ. Εσπερίδων, Γλυφάδα, 2108944112)

 

*Η κρέμα λεμονιού με μαρέγκες στο IT (Σκουφά 29, Κολωνάκι, 2103635773)

 

*Οι πορτοκαλένιες κρεπ-σιζέτ στο Blue Pine (Π. Τσαλδάρη 37, 2108077745)

 

*Η πάβλοβα με φράουλες και κουλί φράουλας στο Αbreuvoir

(Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι, 2107229106)

 

*Τα κυδώνια που καραμελώνουν γλυκά στο φούρνο με μπαχαρικά και κόκκινο κρασί και αντιδιαστέλλεται ισοροπημένα με τη δροσιά του γιαουρτιού και του παγωτού κανέλα στο Άνετον (Στρ. Λέκκα 18, 2108066700)

 

*Το προφιτερόλ στα Άργουρα (Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, 2177173200)

 

*Το εκμέκ με σιροπιαστό τσουρέκι στο mentzelo’s slow food (Πανδώρας 16, Γλυφάδα, 2108941071)

 

*H μους λεμόνι στο Θάμα (Μεσογείων 242, 2110139951)

 

*Η σοκολατόπιτα με σοκολατένια σος με το τρομερό παγωτό βανίλια στον Κούβελο (Γεν. Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, 2109221183)

 

*Οι λουκουμάδες στο Jima’s Ginger (Δορυλαίου 10-12, πλ. Μαβίλη, 2106451169)

 

Γλυκά που “λένε” στα εστιατόρια της Αθήνας. Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Γεύση
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT

σχόλια

4 σχόλια