Ο personal trainer Χάρης Ιωαννίδης λέει ότι μπορείς να γυμνάζεσαι όπου θέλεις. Θα το κάνεις, όμως;

Ο personal trainer Χάρης Ιωαννίδης λέει ότι μπορείς να γυμνάζεσαι όπου θέλεις. Θα το κάνεις, όμως; Facebook Twitter
2

Ο personal trainer Χάρης Ιωαννίδης λέει ότι μπορείς να γυμνάζεσαι όπου θέλεις. Θα το κάνεις, όμως; Facebook Twitter

— Δώσε μου τρεις λόγους για να ξεκινήσω να γυμνάζομαι.

Θα σου δώσω τους εξής πέντε: Η άσκηση τονώνει την αυτοπεποίθησή σου, καθώς βελτιώνει την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου. Αποτελεί πηγή ευεξίας, ενέργειας και χαράς κι αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Οχυρώνει τη σωματική υγεία, καθώς, ενισχύοντας τον μυϊκό ιστό, προστατεύεις τις αρθρώσεις και ρυθμίζεις το βάρος και το ποσοστό λίπους στο σώμα σου. Αποτελεί τη μόνη πραγματική ψυχική εκτόνωση, κάτι που ακούω συνεχώς τα τελευταία χρόνια από τους ασκούμενούς μου, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ποιότητα ύπνου.


— Πώς μπορώ να βρω τον τρόπο εκγύμνασης που μου ταιριάζει;

Καλό είναι να απευθυνθείς σε κάποιον γυμναστή-personal trainer και αφού του δώσεις το ιστορικό σχετικά με την υγεία και την κατάσταση του σώματός σου, να διαλέξετε από κοινού ένα πρόγραμμα που να ξυπνάει πρώτα τη διάθεση και μετά τον μυϊκό ιστό σου. Υπάρχουν πραγματικά πολλά είδη γυμναστικής, ατομικά και ομαδικά, εκ των οποίων κάποια συνδέονται και με κοινωνικές δραστηριότητες, γι' αυτό πρέπει να δώσεις βαρύτητα στην επιθυμία και στη χαρά που θα σου δώσει αυτό που θα επιλέξεις.


— Υπάρχει κάποιο καινούργιο είδος γυμναστικής που δεν γνωρίζω;

Βγαίνουν συνεχώς νέοι τρόποι άσκησης, οι οποίοι συνήθως αποτελούν παραλλαγές των ήδη υπαρχόντων. Το ενδιαφέρον είναι να προσαρμόζονται οι φρέσκες ιδέες στα προγράμματα των ασκουμένων, με σκοπό την ανανέωση και τη βελτίωσή τους. Ως επί το πλείστον, σώμα και μυαλό αντιδρούν θετικά σε τέτοιες αλλαγές.

Το πείσμα και η αφοσίωση είναι όπλα που μπορούν να κάνουν θαύματα. Προσωπικά, πιστεύω στα θαύματα, γιατί κάνουν λίγο πιο μαγική τη ζωή.


— Πόσες ώρες πρέπει να αφιερώνω εβδομαδιαίως στη γυμναστική;

Θεωρώ ότι για έναν μέσο ασκούμενο, 2-3 φορές την εβδομάδα, από 45 ως 60 λεπτά τη φορά, είναι αρκετά. Από 'κει και πέρα, συνυπολογίζεις τον χρόνο που μπορείς με συνέπεια να διαθέσεις, τον στόχο σου, τον ενθουσιασμό και την οικονομική σου δυνατότητα. Σημαντικό ρόλο παίζει και η ηλικία, γιατί καθορίζει τις αντοχές σου. Είναι καλό να κάνεις υπεύθυνα την επιλογή σου, για να μην απογοητεύσεις τον εαυτό σου στην πορεία.


— Μπορώ να γυμνάζομαι στο σπίτι ή πρέπει να τρέχω στα γυμναστήρια;

Πιστεύω ότι μπορείς να γυμναστείς οπουδήποτε, ίσως και χωρίς ειδικό εξοπλισμό – αλλά θα το κάνεις;


— Προλαβαίνω να γίνω κορμάρα μέχρι το καλοκαίρι;

Αυτό καλό είναι να το βάλεις στοίχημα με τον εαυτό σου. Το πείσμα και η αφοσίωση είναι όπλα που μπορούν να κάνουν θαύματα. Προσωπικά, πιστεύω στα θαύματα, γιατί κάνουν λίγο πιο μαγική τη ζωή. Καλό είναι όμως να θέτεις μικρότερους και ρεαλιστικότερους στόχους. Αυτό θα σου δώσει δύναμη να συνεχίσεις.

Ο personal trainer Χάρης Ιωαννίδης λέει ότι μπορείς να γυμνάζεσαι όπου θέλεις. Θα το κάνεις, όμως; Facebook Twitter
Πιστεύω ότι μπορείς να γυμναστείς οπουδήποτε, ίσως και χωρίς ειδικό εξοπλισμό – αλλά θα το κάνεις;


Instagram

Facebook

Ρώτα τον Υπεύθυνο
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Living / 3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Η τάση για τα βίντατζ φαίνεται να κερδίζει έδαφος στα έπιπλα και τα μικροαντικείμενα, καθώς μικρά και μεγαλύτερα παλαιοπωλεία νέο τύπου προτείνουν οικονομικές και στυλάτες λύσεις.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

Γεύση / Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

O Ανδρέας Παξινός είναι ο ιδιοκτήτης της Andy's microFarm στο Πικέρμι, μιας μικρής βιολογικής αστικής φάρμας στην οποία χρησιμοποιούνται σύγχρονες οικολογικές μέθοδοι βιοενταντικής καλλιέργειας
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Όλα τα μυστικά που απενοχοποιούν τον χαλβά ως νηστίσιμο γλυκό

Ρώτα τον Υπεύθυνο / Όλα τα μυστικά που απενοχοποιούν τον χαλβά ως νηστίσιμο γλυκό

Ο ιδιοκτήτης του Benito Delicatessen Απόστολος Σανζόνι έχει καλά νέα για τις θρεπτικές ιδιότητες του αγαπημένου γλυκίσματος, αλλά και για τις νέες αφίξεις με εσπρέσο, καπουτσίνο, φιστίκι Αιγίνης, κ.α.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ