Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου

Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
The Dark Side of Chocolate
0

Μπορεί αυτές τις μέρες οι σοκολάτες κάθε είδους να είναι σε τρομερή αφθονία στην αγορά, όμως υπάρχουν κάποια καταστήματα στην πόλη που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα για την ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούν και για τις μοναδικές γεύσεις στις χειροποίητες σοκολάτες.

Ésophy Chocolates

Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter

Αν υπάρχει μια λέξη που συνοψίζει τη φιλοσοφία του Ésophy Chocolates, αυτή σίγουρα είναι η Μεσόγειος. Κι αυτό, φυσικά, οφείλεται στο ότι οι φρέσκες σοκολάτες της εταιρείας είναι εμπνευσμένες από τα αρώματα, τις γεύσεις, την κουλτούρα και τις παραδόσεις της. Ασφαλώς, όλες οι συνταγές βασίζονται στα φρέσκα υλικά, χωρίς καθόλου προσθήκη ζάχαρης ή αλκοόλ ‒ ένα φυσικό συντηρητικό που συχνά χρησιμοποιείται για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της σοκολάτας. Το φιστίκι Αιγίνης, η μαστίχα Χίου, το σύκο Κύμης, τα φουντούκια από το Πιεμόντε της Ιταλίας, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια από την Κρήτη, ο βασιλικός, η λεβάντα και η μέντα της Πελοποννήσου, είναι όλα υλικά προσεκτικά διαλεγμένα από τοπικούς παραγωγούς της Μεσογείου.

Εν όψει του Αγίου Βαλεντίνου, το κατάστημα δημιούργησε δύο νέα απολαυστικά προϊόντα με το μήνυμα «Happy St Valentine's Day: Love. Share. Enjoy». Το πρώτο είναι μαύρη σοκολάτα με τριαντάφυλλο για δύο και το δεύτερο ένα προϊόν dragée και πιο συγκεκριμένα, ψημένα τραγανά φουντούκια με επικάλυψη λευκής σοκολάτας.

Στα μελλοντικά σχέδια της Σοφίας και της Ευδοκίας, των δύο επαγγελματιών chocolatiers που βρίσκονται πίσω από αυτό το πρότζεκτ, βρίσκεται η ανάπτυξη μιας ευρύτερης γκάμας συνταγών με ιδιαίτερα φρούτα, ξηρούς καρπούς αλλά και μυρωδικά, πάντα βουτηγμένα στη σοκολάτα.

Αγίου Τρύφωνος 10, Κηφισιά, 210 6230230

esophychocolates.gr

Kakau

Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter

«Το ταξίδι μας αρχίζει με την εξέταση των κόκκων κακάου, ώστε να καθοριστεί ο τύπος ψησίματος. Η διαδικασία αυτή αποκαλύπτει τα αρώματα και τη γεύση κάθε σπόρου» σημειώνουν οι άνθρωποι του Kakau σχετικά με τη συνταγή που ακολουθούν για την παραγωγή της σοκολάτας. Κι αφού όλα τα συστατικά αλεστούν σε πετρόμυλο από γρανίτη για 36 ώρες, σειρά έχει το λεγόμενο «στρώσιμο» της σοκολάτας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της σοκολατοποίησης. Τελικώς, οι μπάρες της σοκολάτας τοποθετούνται μέσα σε βιοδιασπώμενο σακουλάκι από φλοιό δέντρου και συσκευάζονται χειροποίητα σε ανακυκλώσιμο χαρτί φιλικό προς το περιβάλλον.

Σημειωτέον ότι στην παραγωγή των σοκολατών τους χρησιμοποιείται ζάχαρη άνθους καρύδας, ένα φυσικό γλυκαντικό που αποσπάται από το άνθος της καρύδας (Cocos nucifera) όταν είναι ακόμα κλειστό. Η γεύση της είναι παρόμοια με αυτήν της καστανής ζάχαρης, με ελαφριά νότα καραμέλας, ενώ υπάρχουν αποδείξεις πως η ζάχαρη της καρύδας χρησιμοποιούνταν και την παλαιολιθική εποχή. Η προσοχή στην επιλογή των κόκκων κακάου επισφραγίζεται και με την πολιτική δίκαιου εμπορίου όσον αφορά τη διαφάνεια διανομής του χρήματος.

Στις νέες προσθήκες του καταστήματος περιλαμβάνονται τα ροφήματα σοκολάτας σε διάφορες γεύσεις, καθώς και το Kakau Madagascar collection με αμύγδαλο που πρόκειται να ενθουσιάσει το επόμενο διάστημα τους λάτρεις της σοκολάτας.

Φαίδρου 4, Αθήνα, 212 1067946

kakau.gr

The Dark Side of Chocolate

Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter

To ταξίδι του Αριστοτέλη Παναγιώταρου στον κόσμο της γαστρονομίας ξεκίνησε το 2006, όμως μετά τις σπουδές του σε Φλωρεντία και Παρίσι τον κέρδισε η τέχνη της σοκολάτας. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2011, αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα και να ανοίξει τη δική του σοκολατερί, την «Dark Side of Chocolate», για την οποία έχει καταφέρει να αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια και κριτικές τόσο από το κοινό όσο και από τον Τύπο.

Ό,τι παρασκευάζει ο κ. Παναγιώταρος γίνεται χειροποίητα και με πολύ μεράκι. Το κατάστημα, πέρα από τη ροκ αισθητική και το cozy περιβάλλον, ξεχωρίζει επίσης για την πληθώρα των μπαχαρικών που χρησιμοποιεί στην παρασκευή των σοκολατών του. Ο βασιλικός, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το μπαχάρι, το λάιμ, το μαύρο τσάι και τα παντός είδους βότανα είναι μερικά μόνο από τα φρέσκα υλικά που απογειώνουν τις μοναδικές γεύσεις που συναντά κανείς στα κομψά σοκολατάκια του.

Σόλωνος 49, Αθήνα, 210 3392348

FΒ: https://www.facebook.com/DarksideofChocolatebyAristotelis/

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ