Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου

Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
The Dark Side of Chocolate
0

Μπορεί αυτές τις μέρες οι σοκολάτες κάθε είδους να είναι σε τρομερή αφθονία στην αγορά, όμως υπάρχουν κάποια καταστήματα στην πόλη που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα για την ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούν και για τις μοναδικές γεύσεις στις χειροποίητες σοκολάτες.

Ésophy Chocolates

Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter

Αν υπάρχει μια λέξη που συνοψίζει τη φιλοσοφία του Ésophy Chocolates, αυτή σίγουρα είναι η Μεσόγειος. Κι αυτό, φυσικά, οφείλεται στο ότι οι φρέσκες σοκολάτες της εταιρείας είναι εμπνευσμένες από τα αρώματα, τις γεύσεις, την κουλτούρα και τις παραδόσεις της. Ασφαλώς, όλες οι συνταγές βασίζονται στα φρέσκα υλικά, χωρίς καθόλου προσθήκη ζάχαρης ή αλκοόλ ‒ ένα φυσικό συντηρητικό που συχνά χρησιμοποιείται για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της σοκολάτας. Το φιστίκι Αιγίνης, η μαστίχα Χίου, το σύκο Κύμης, τα φουντούκια από το Πιεμόντε της Ιταλίας, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια από την Κρήτη, ο βασιλικός, η λεβάντα και η μέντα της Πελοποννήσου, είναι όλα υλικά προσεκτικά διαλεγμένα από τοπικούς παραγωγούς της Μεσογείου.

Εν όψει του Αγίου Βαλεντίνου, το κατάστημα δημιούργησε δύο νέα απολαυστικά προϊόντα με το μήνυμα «Happy St Valentine's Day: Love. Share. Enjoy». Το πρώτο είναι μαύρη σοκολάτα με τριαντάφυλλο για δύο και το δεύτερο ένα προϊόν dragée και πιο συγκεκριμένα, ψημένα τραγανά φουντούκια με επικάλυψη λευκής σοκολάτας.

Στα μελλοντικά σχέδια της Σοφίας και της Ευδοκίας, των δύο επαγγελματιών chocolatiers που βρίσκονται πίσω από αυτό το πρότζεκτ, βρίσκεται η ανάπτυξη μιας ευρύτερης γκάμας συνταγών με ιδιαίτερα φρούτα, ξηρούς καρπούς αλλά και μυρωδικά, πάντα βουτηγμένα στη σοκολάτα.

Αγίου Τρύφωνος 10, Κηφισιά, 210 6230230

esophychocolates.gr

Kakau

Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter

«Το ταξίδι μας αρχίζει με την εξέταση των κόκκων κακάου, ώστε να καθοριστεί ο τύπος ψησίματος. Η διαδικασία αυτή αποκαλύπτει τα αρώματα και τη γεύση κάθε σπόρου» σημειώνουν οι άνθρωποι του Kakau σχετικά με τη συνταγή που ακολουθούν για την παραγωγή της σοκολάτας. Κι αφού όλα τα συστατικά αλεστούν σε πετρόμυλο από γρανίτη για 36 ώρες, σειρά έχει το λεγόμενο «στρώσιμο» της σοκολάτας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της σοκολατοποίησης. Τελικώς, οι μπάρες της σοκολάτας τοποθετούνται μέσα σε βιοδιασπώμενο σακουλάκι από φλοιό δέντρου και συσκευάζονται χειροποίητα σε ανακυκλώσιμο χαρτί φιλικό προς το περιβάλλον.

Σημειωτέον ότι στην παραγωγή των σοκολατών τους χρησιμοποιείται ζάχαρη άνθους καρύδας, ένα φυσικό γλυκαντικό που αποσπάται από το άνθος της καρύδας (Cocos nucifera) όταν είναι ακόμα κλειστό. Η γεύση της είναι παρόμοια με αυτήν της καστανής ζάχαρης, με ελαφριά νότα καραμέλας, ενώ υπάρχουν αποδείξεις πως η ζάχαρη της καρύδας χρησιμοποιούνταν και την παλαιολιθική εποχή. Η προσοχή στην επιλογή των κόκκων κακάου επισφραγίζεται και με την πολιτική δίκαιου εμπορίου όσον αφορά τη διαφάνεια διανομής του χρήματος.

Στις νέες προσθήκες του καταστήματος περιλαμβάνονται τα ροφήματα σοκολάτας σε διάφορες γεύσεις, καθώς και το Kakau Madagascar collection με αμύγδαλο που πρόκειται να ενθουσιάσει το επόμενο διάστημα τους λάτρεις της σοκολάτας.

Φαίδρου 4, Αθήνα, 212 1067946

kakau.gr

The Dark Side of Chocolate

Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter

To ταξίδι του Αριστοτέλη Παναγιώταρου στον κόσμο της γαστρονομίας ξεκίνησε το 2006, όμως μετά τις σπουδές του σε Φλωρεντία και Παρίσι τον κέρδισε η τέχνη της σοκολάτας. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2011, αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα και να ανοίξει τη δική του σοκολατερί, την «Dark Side of Chocolate», για την οποία έχει καταφέρει να αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια και κριτικές τόσο από το κοινό όσο και από τον Τύπο.

Ό,τι παρασκευάζει ο κ. Παναγιώταρος γίνεται χειροποίητα και με πολύ μεράκι. Το κατάστημα, πέρα από τη ροκ αισθητική και το cozy περιβάλλον, ξεχωρίζει επίσης για την πληθώρα των μπαχαρικών που χρησιμοποιεί στην παρασκευή των σοκολατών του. Ο βασιλικός, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το μπαχάρι, το λάιμ, το μαύρο τσάι και τα παντός είδους βότανα είναι μερικά μόνο από τα φρέσκα υλικά που απογειώνουν τις μοναδικές γεύσεις που συναντά κανείς στα κομψά σοκολατάκια του.

Σόλωνος 49, Αθήνα, 210 3392348

FΒ: https://www.facebook.com/DarksideofChocolatebyAristotelis/

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT
Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά.

Το κρασί με απλά λόγια / Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά

Ο καθηγητής αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αμπελοοινικό κόσμο αυτήν τη στιγμή.
THE LIFO TEAM
CHECK Manari:

Γεύση / Manari: O Άρης Βεζενές έφτιαξε την ταβέρνα που έλειπε από το κέντρο

Με βλέμμα στην παράδοση, βελτιώνοντας όσα μπορούν να αναβαθμιστούν σε μια ταβέρνα το 2024 χωρίς να «κλοτσάνε», ο μεγάλος restaurateur προσφέρει κλασικά ταβερνίσια και προσιτά πιάτα, «μπινελίκια» και παϊδάκια-λουκούμια που θα ψήνονται στο κέντρο της πόλης - πράγμα σπάνιο πια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM
Bobota

Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ