— Ποια είναι η ιστορία σου, Θεόδωρε;

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στο Παρίσι, όμως πηγαινοερχόμουν στην Ελλάδα από πολύ μικρός. Βασικά, πήγαινα από το Παρίσι κατευθείαν στο χωριό μου, τη Μαυροθάλασσα Σερρών, για πολλά χρόνια, μέχρι που γνώρισα την Αθήνα, την οποία και ερωτεύτηκα.

 

— Πώς και βρέθηκες να ασχολείσαι με τη μόδα;

Κατά λάθος. Όταν άρχισα να δουλεύω και να βγαίνω, έτυχε να κάνω παρέα με φωτογράφους, στυλίστες και καλλιτέχνες κι έτσι, χωρίς να το θέλω, βρέθηκα στον χώρο της μόδας.

 

— Μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι το Pressure ή Πρεσσούρ; Δεν είναι μόνο ρούχα, είναι και εκδόσεις.

Το Pressure είναι ένα πρότζεκτ που ξεκίνησα να χτίζω πριν από επτά χρόνια. Όλη η ιδέα βασίζεται στη Μεσόγειο. Ό,τι σχετίζεται με τη Μεσόγειο μπορείς να το βρεις στο Pressure. Ξεκίνησε με μια διαφημιστική εταιρεία, μετά ήρθε ένα περιοδικό, τα ρούχα, μια γκαλερί και πριν από έναν χρόνο δημιουργήσαμε και ένα εστιατόριο με το όνομα «Αδελφός» στο Παρίσι. Ο σκοπός μου είναι να προωθήσω την ελληνική κουλτούρα αλλά και τις υπόλοιπες κουλτούρες με τις οποίες μεγάλωσα.

 

Πρεσσούρ: Μια φίρμα ρούχων εμπνευσμένη από την κουλτούρα της Μεσογείου
Το Pressure είναι ένα πρότζεκτ που ξεκίνησα να χτίζω πριν από επτά χρόνια.
Πρεσσούρ: Μια φίρμα ρούχων εμπνευσμένη από την κουλτούρα της Μεσογείου
To εστιατόριο με το όνομα «Αδελφός» στο Παρίσι.

 

— Στα t-shirts της φίρμας σου μιξάρεις ένα σωρό διαφορετικά στοιχεία.

Συνδυάζω ένα σωρό σχέδια, επειδή αντιπροσωπεύουν αυτό που είμαι. Πριν από περίπου πέντε χρόνια ξεκίνησα να βάζω ελληνικές μαζί με αραβικές λέξεις πάνω σε αγάλματα. Για πολλούς ήταν μια παράξενη μείξη που δεν πολυκαταλάβαιναν, όμως για μένα ήταν κάτι πολύ φυσιολογικό, γιατί αυτή η μείξη ήμουν εγώ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορείς να αφηγηθείς την ιστορία σου μέσα από τα ρούχα που φοράς και όχι μόνο να είναι cool ή όμορφα.

 

— Τα αραβικά στοιχεία από πού προκύπτουν; Ποια είναι η σχέση σου με την αραβική κοινότητα του Παρισιού;

Μεγάλωσα μαζί με Άραβες. Κάνω παρέα με Άραβες, είχα σχέσεις με κοπέλες της αυτής της κοινότητας. Γενικά, στο Παρίσι, επειδή δεν είμαστε πολλοί οι Έλληνες, οι Άραβες ήταν τα άτομα με τα οποία ένιωθα πιο κοντά, γιατί μοιάζουμε πολύ. Έχω πολύ δυνατή σχέση, λοιπόν, με αυτή την κουλτούρα.

 

Πρεσσούρ: Μια φίρμα ρούχων εμπνευσμένη από την κουλτούρα της Μεσογείου
Γενικά, στο Παρίσι, επειδή δεν είμαστε πολλοί οι Έλληνες, οι Άραβες ήταν τα άτομα με τα οποία ένιωθα πιο κοντά, γιατί μοιάζουμε πολύ.

 

— Ποια είναι τα στοιχεία που ορίζουν την αισθητική σου;

Η αλήθεια μου και μόνο. Δεν λέω ιστορίες άλλου, λέω τη δική μου. Ό,τι βλέπω μέσα στο «σπίτι» μου, αυτό βγάζω προς τα έξω.

 

— Λες πως θέλεις να βγάλεις προς τα έξω το μεσογειακό lifestyle στα πράγματα που δημιουργείς. Πώς το εννοείς αυτό;

Όχι επειδή είμαι Έλληνας, αλλά αγαπάω ειλικρινά ολόκληρη τη Μεσόγειο. Μου αρέσει που έχουμε αυτό το οικογενειακό κλίμα, είμαστε ανοιχτοί, ανθρώπινοι και φιλότιμοι. Μου αρέσει η απλότητα που υπάρχει παντού.

 

  

@pressureclothes

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

 

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.