3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς Facebook Twitter
To Retronion κρύβει την αίγλη των σπιτιών της παλιάς Αθήνας.
0

Retronion

Δεν είναι τυχαίο που αυτό το παλαιοπωλείο βρίσκεται στην καρδιά της Κυψέλης, μια και μέσα του κρύβει την αίγλη των σπιτιών της παλιάς Αθήνας, όπως αυτά που βρίσκονταν στην γειτονιά της Φωκίωνος Νέγρη. Το Retronion είναι δημιούργημα δύο γυναικών, της Ελένης και της Βασιλικής, οι οποίες κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολύ αξιόλογα παλιά έπιπλα, είτε από αποθήκες είτε από ιδιώτες που θέλησαν να τα ξεφορτωθούν, μη αναγνωρίζοντας την αξία των βίντατζ ‒ όπως τα αριστοτεχνικά έπιπλα υψηλής αισθητικής της επιπλοποιίας Σαρίδη, που με μια σωστή συντήρηση μπορούν να κρατήσουν μια ζωή, αλλά και έπιπλα σκανδιναβικού ντιζάιν, διαμετρικά αντίθετα στα σημερινά έπιπλα μαζικής παραγωγής, που μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους και είναι συνήθως κατασκευασμένα από ευτελή υλικά.

Τενέδου 61 & Μεγίστης 1, retronion.gr

 

Παλιοσυνήθειες

3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς Facebook Twitter
Εδώ μπορεί κανείς ακόμα και να επιδιορθώσει κάποιο αντικείμενο που έχει βρει σε τιμή ευκαιρίας και ενδεχομένως χρειάζεται αναπαλαίωση.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές με παλιά έπιπλα και αντικείμενα, μια και εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους ενός industrial χώρου 3.150 τ.μ. στο παλιό εργοστάσιο του Νίκα, στον Ταύρο, ακριβώς απέναντι από τη Σχολή Καλών Τεχνών. Μάλιστα, φοιτητές της σχολής έχουν φιλοτεχνήσει την πρόσοψη του καταστήματος. Ψυχή του παλαιοπωλείου είναι η αεικίνητη Άντα Πανά, η οποία οργώνει τα παζάρια σε όλη την Ευρώπη και γυρνάει στη χώρα μας με κοντέινερ γεμάτα με αμέτρητους βίντατζ θησαυρούς: σαλονάκια ολόκληρα βγαλμένα από τη δεκαετία του '60, του '70 και του '80, μπαρόκ έπιπλα και ένα σωρό μικροαντικείμενα. Χρόνο να έχεις να χαζεύεις την τεράστια της έκθεση. Εδώ μπορεί κανείς ακόμα και να επιδιορθώσει κάποιο αντικείμενο που έχει βρει σε τιμή ευκαιρίας και ενδεχομένως χρειάζεται αναπαλαίωση. Παράλληλα, έχει και ένα πολύ χρηστικό e-shop.

Ύδρας 10, Ταύρος, paliosinitheies.gr

Granny's Vintage Yard

3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς Facebook Twitter
Τα σχεδόν κουκλίστικα, γιαγιαδίστικα αντικείμενα του Granny's Vintage Yard περιμένουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Tο Granny's Vintage Yard ξεκίνησε να λειτουργεί ηλεκτρονικά από τις αρχές καλοκαιριού, αμέσως μετά τη λήξη της καραντίνας. Η Φανή με τον σύντροφό της επισκέφθηκαν τους παππούδες τους, που μένουν στη Βόρεια Ελλάδα, και βρήκαν στις αποθήκες τους πανέμορφα αντικείμενα που τα έτρωγε η σκόνη. Στη συνέχεια, προστέθηκαν αντικείμενα και από άλλες γιαγιάδες και παππούδες κι έτσι σκέφτηκαν να προσπαθήσουν να τα πουλήσουν για να τους στηρίξουν με αυτόν τον τρόπο, έστω και λίγο, οικονομικά. Έτσι, τα σχεδόν κουκλίστικα, γιαγιαδίστικα αντικείμενα του Granny's Vintage Yard (βάζα, πιάτα, διαφορά χρηστικά κουζινικά και μικροέπιπλα) στήθηκαν και φωτογραφήθηκαν και περιμένουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Μπορείτε να βρείτε στο etsy και στο Ιnstagram.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

 

Living
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχει η τουριστική Πλάκα, υπάρχει και η δική μας

Living / Υπάρχει η τουριστική Πλάκα, υπάρχει και η δική μας

Για κάθε σχεδόν πόλη του κόσμου, οι τουριστικοί οδηγοί χωρίζονται σε εκείνους που συγκεντρώνουν «τα Χ καλύτερα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε» και στους «ζήστε το σαν ντόπιος». Στην περίπτωση της Αθήνας, η περιοχή της Πλάκας μπαίνει σίγουρα στους πρώτους οδηγούς. Ποιος είπε όμως ότι δεν έχει να προσφέρει και στους Αθηναίους;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Gohar World: H Laila και Nadia Gohar μας καλούν να στρώσουμε σουρεαλιστικά τραπέζια

Living / Gohar World: Ένας λογαριασμός στο Instagram μας καλεί να στρώσουμε σουρεαλιστικά τραπέζια

Η Laila Gohar είναι καλλιτέχνις και το φαγητό, το εκφραστικό της μέσο. Αυτήν τη φορά συνεργάστηκε με τη ζωγράφο και γλύπτρια αδελφή της Nadia προκειμένου να δημιουργήσουν ένα σύμπαν με πρωτότυπα σκεύη, πιστεύοντας ότι πρέπει να προσεγγίζουμε το στρώσιμο του τραπεζιού με την ίδια προσοχή που δίνουμε στο ντύσιμό μας. Τη ρωτήσαμε πώς εμπνεύστηκε τον σχεδιασμό των αντικειμένων τους και μας περιέγραψε ένα σκηνικό που αντίκρισε στη μέση ενός σούπερ μάρκετ στην Κρήτη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ