Τι τραγούδια άκουγε η νεολαία του 1900; Τι ονειρεύτηκε ο κόσμος όταν είδε το αερόπλοιο του κόμητος Φον Ζέπελιν στον ουρανό; Με καντάδες, οπερέτες, τραγούδια της Θράκης και της Σμύρνης, ρεμπέτικα της Αμερικής κ.ά., ο Διονύσης Σαββόπουλος μάς μεταφέρει στις αρχές του εικοστού αιώνα, στον μακεδονικό αγώνα, στους Βαλκανικούς Πολέμους, στον Διχασμό, στη φωτιά και την καταστροφή της Σμύρνης και στην αυγή του καινούργιου ελληνικού κόσμου.

 

Τα podcasts της σειράς «200 Xρόνια Kομμάτια» είναι μια προσφορά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η Επιτροπή δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση και τα έσοδά της προέρχονται αποκλειστικά από τις χορηγίες και το Νομισματικό της Πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδος και περιλαμβάνει δεκατέσσερα συλλεκτικά νομίσματα που διατίθενται μέσω του ειδικού e-shop στο shop.greece2021.gr.

 

Πρόκειται για ένα μοναδικό ενθύμιο της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση του 1821, με ξεχωριστή συναισθηματική αλλά και υλική αξία, αφού οι μήτρες θα καταστραφούν μετά την παραγωγή του προβλεπόμενου αριθμού νομισμάτων.