Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
<
23.1.2021 | 20:25

Γενέθλια συναδέλφων vol. 2

Που λέτε, πριν λίγες μέρες πρόσεξα ένα ετήσιο ημερολόγιο που έχουμε κολλημένο σε ένα τοίχο, από αυτά τα μεγάλα που δείχνουν όλους τους μήνες, στο οποίο έχουν σημειώσει τα γενέθλια όλων των ατόμων που δουλεύουμε εκεί. Αυτό το έφτιαξαν δύο κοπελες τα Χριστούγεννα. Προχθές που το μελέτησα πιο προσεκτικά λοιπόν, διαπίστωσα ότι ενώ όλων ήταν σημειωμένα, τα δικά μου έλειπαν. Που σημειωτέον, μπορεί να είμαι μόνο έξι μήνες στην εταιρία, όμως ξέρουν ποτέ είναι μιας και είχαν πέσει σε αυτό το διάστημα (βέβαια ήταν μόλις πρώτο ήρθα). Αλλά και να μην ήξεραν, υπήρχε τρόπος να το μάθουν, όπως και της άλλης κοπέλας που προσλήφθηκε μαζί μου της οποίας είναι κανονικά πάνω στο ημερολόγιο. Πως εξηγείται αυτό; πάλι τυχαία τους ξέφυγαν μόνο τα δικά μου;
23.1.2021 | 19:50

εσωστρεφής

πάντα ήμουν πολύ κλειστός και εσωστρεφής άνθρωπος έχω κάνει μόνο μια σχέση στη ζωή μου που κράτησε 8 χρόνια και δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποιούσε και αμάν γατζώθηκα πάνω του και νόμιζα ότι ζούσα. Πότε δεν εξέφραζα αυτό που θέλω ούτε διεκδικούσα αυτό που μου άξιζε σχεδόν πάντα παρέμεινα απαθής και πάντα με έπαιρνε η μπάλα τώρα που το συνειδητοποίησα αυτό στα 30 μου πόσο πολύ μετανιώνω κάνω προσπάθειες να αλλάξω να είμαι πιο δραστήρια να έχω θέση και άποψη σε ότι με αφορά και να μην αφήνω τις εκάστοτε καταστάσεις και συγκυρίες να με παρασέρνουν
23.1.2021 | 18:32

Χρειάζομαι συμβουλές

Έχω μια φίλη που όπου δει αρσενικό εμφανίσιμο ορμάει. Τις προάλλες συναντήθηκε τυχαία μ'εναν γνωστό μου. Τον βρήκε στα σοσιαλ και του έστειλε μήνυμα, η συζήτηση προχώρησε και άφησαν υπονοούμενα ότι κάποια μέρα θα συναντηθούν και από κοντά. Ύστερα από μερικές μέρες εκείνος της έστειλε μήνυμα μάλλον για να προχωρήσουν αυτό που άφησαν στη μέση.
Είχα την εντύπωση ότι σ εκείνον άρεσα εμφανισιακά διότι είμαι εμφανίσιμη γενικά και μου είχε δείξει κάποια σημαδια αλλά τώρα αυτός δείχνει ενδιαφέρον σ εκείνη που από μουρη είναι πολύ μέτρια και επιπλέον βρίσκεται στα όρια παχυσαρκίας. Μην πέσετε να με φάτε δεν το λέω ρατσιστικά απλά θέλω να σας δώσω να καταλάβετε τι παίζει. Επίσης να σημειωθεί ότι γνωρίζω από πρώτο χέρι πως ο τύπος αυτός είναι κάτι σαν τον "Μάνθο Φουστάνο" αν καταλαβαίνετε τι εννοω και κάνει περιστασιακές σχέσεις.
23.1.2021 | 18:20

Μετανιώνω

Πρώτο έτος στο Τμήμα Φυσικής γνωστού ΑΕΙ. Δεν μπορώ να πω ότι δεν μ' αρέσει. Η επιστήμη μού δίνεται σχετικά εύκολα, με διάβασμα και αρκετή προσπάθεια θα τη βγάλω τη σχολή αλλά.....
Πρώτον, σκέφτομαι τι προοπτικές θα έχω. Σίγουρα δεν θά 'θελα μεταπτυχιακό, παρότι είναι τρεντ μεταξύ των πιο παθιασμένων φοιτητών με το αντικείμενο. Εγώ αντίθετα σκέφτομαι ότι 4 έτη προπτυχιακού είναι ήδη πολλά και το συγκεκριμένο αντικείμενο έχει μάλλον πιο πολλή προοπτική για ακαδημαϊκό επίπεδο παρά για πρακτική εφαρμογή στην Ελλάδα.
Δεύτερον, εξομολογούμαι ότι μπήκα εδώ μετά από ισχυρή παρότρυνση των δικών μου. Με έβλεπαν από το σχολείο ικανό και πίστευαν ότι θα γίνω μαθηματικός ή φυσικός. Στο Γυμνάσιο για αυτό με είχα κι εγώ ο ίδιος, αλλά όταν ήμουν Β' με Γ' Λυκείου ήθελα πολύ να γίνω... νοσηλευτής! Μάλιστα!
Και ακόμα το θέλω, γιατί θα ήθελα να σπουδάσω κάτι με προοπτικές να το εξασκήσω το γρηγορότερο, κάτι που να νιώθω ότι αυτό που κάνω κάθε μέρα έχει άμεσο αντίκτυπο σε συνανθρώπους μου, και με την ευκαιρία να χρησιμοποιώ την ενσυναίσθησή μου. Στη νοσηλευτική νιώθω ότι θα μου χρειαστούν οι γνώσεις μου και οι δεξιότητές μου.
Όταν το είπα στους δικούς μου τότε με απέτρεψαν λέγοντας ότι θα χαραμίσω τις δυνατότητές μου σε κάτι που έβλεπαν χωρίς προοπτικές. "Και όλο αυτό για να καταντήσεις μόνο να πηγαινοφέρνεις πάπιες χωρίς ποτέ να έχεις αξιόλογο μισθό" μου έλεγε ο μπαμπάς μου. Έκανα το λάθος να νομίζω ότι ίσως όντως είμαι προορισμένος για τη Φυσική, μετά από παροτρύνσεις κιόλας συγγενή μου που είναι καθηγητής του αντικειμένου αυτού.
Αλλά βλέπω ότι δεν είναι αυτό που θα ήθελα στο μέλλον για μένα, όσο ενδιαφέρουσα επιστήμη κι αν φαίνεται θεωρητικά. Σκέφτομαι να τα παρατήσω, να δώσω τη Βιολογία Γενικής αυτή τη φορά και να περάσω στο αντίστοιχο ΤΕΙ της πόλης μου. Μπορεί να μην είναι αυτό που ονειρεύονται οι οικείοι μου για μένα, αλλά είναι κάτι που θα αγαπήσω και είμαι διαθέσιμος να κάνω ως τα βαθιά μου γεράματα (ίσως μέχρι να χρειαστώ εγώ ο ίδιος νοσηλευτή).
23.1.2021 | 18:12

Έχω φρικαρει

Έψαχνα κάτι άσχετο, βρήκα κάπου τα συμπτώματα για τον hiv και από εκείνη την ώρα έχω απελπιστει, νιώθω ότι είμαι άρρωστη, και σκέφτομαι κάθε παλιά μου σχέση και τι είχα κάνει και όντως είχα κάνει βλακείες και απλά φοβάμαι πάρα πολύ... Δεν ξέρω τι να κάνω, έκλεισα ραντεβού για εξετάσεις, αλλά είναι την άλλη βδομάδα... Μέχρι τότε θα πεθάνω από το άγχος
23.1.2021 | 18:06

Πριν από

κάποια χρόνια ήμουν άνεργη και σε άθλια οικονομική κατάσταση. Έπειτα βρήκα δουλειά αλλά ήμουν δύσκολα ακόμα. Το πάλευα όμως. Κάπου κει γνώρισα τον σύντροφό μου ο οποίος μου πρότεινε να συγκατοικησουμε και φυσικά δέχτηκα για να μην έχω τόσα έξοδα και να μπορώ να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη. Και από τότε ναι ολα πάνε καλύτερα. Βλέπω πιο καθαρά τι χρειάζομαι γιατί δεν έχω το άγχος να με κυνηγα. Το θέμα είναι ότι σε μια κουβέντα μου πέταξε ένας φίλος ότι αν δεν έκανα αυτή τη γνωριμία θα ήμουν στα αζητητα. Απάντησα κατάλληλα, δεν το άφησα έτσι. Δηλαδή είναι κακό να σε βοηθήσει κάποιος? Και αν δεχτείς τη βοήθεια είσαι εκμεταλλευτής? Και αν βοηθήσεις το λες μετά ότι κοίτα εγώ σε βοήθησα? Ένιωσα άσχημα.
23.1.2021 | 17:48

Θέλει να μας χωρίσει?

Νομίζω πως ο συνάδελφος του αγοριού μου τον οποίο έχω γνωρίσει θέλει να μας χωρίσει , αρχικα όταν παίρνει τηλέφωνό το αγόρι μου και του λέει πως είναι μαζί μου τον λέει συνέχεια "άντε τι κάνεις ακόμα, και πάνε σπίτι σου κοιμήσου δεν θα είσαι λειτουργικός αύριο στην δουλειά"

Τον παίρνει τηλέφωνο για να πάει να τον βοηθήσει για πράγματα που κάνει μπαμ οτι μπορεί και μόνος του και συνήθως οπότε έχουμε κανονίσει κάτι

Του δείχνει στην δουλειά ωραίες παρουσίες και τον ρωτάει αν θα πήγαινε μαζί τους , ενώ ξέρει ότι είμαστε σε σχέση πάνω από χρόνο!το αγόρι μου γελάει και του λέει να σταματήσει να λέει βλακείες (το τελευταίο έτυχε να μου το πει το αγόρι μου πάνω σε μια συζήτηση που είχαμε )

Γενικά ξέρω ότι ο συνάδελφος του και την δικιά του (που επίσης έχω γνωρίσει) την συμπεριφέρεται όπως να ναι ! Αλλά εγώ έχω κουραστεί με την όλη κατάσταση ,πιο πολύ χρόνο περνάει με τον συνάδελφο του παρά με εμένα !!!

Έχω μιλήσει στο αγόρι μου αλλά με λέει ότι δεν είναι έτσι και εφόσον μπορεί να τον βοηθάει γιατί να μην το κάνει και πως δεν είναι τέτοιος άνθρωπος .Γενικά ξέρω ότι το αγόρι μου δεν μπορεί να πει όχι σε κανέναν και αυτό είναι μεγάλο ελαττώμα !

Πραγματικά τι προτείνετε!!! Δεν αντέχω άλλο!!
23.1.2021 | 15:07

Έρωτας

Είπα σε κάποιον ότι είμαι ερωτευμένη μαζί του! Είναι η πρώτη μου σχέση (εδώ και έναν χρόνο, δυστυχώς από απόσταση), και ούτε μου χει ξανατύχει να ερωτευτώ κάποιον. Σκέφτομαι τι ωραία που είναι. Κι αναρωτιέμαι, μήπως τον αγαπάω κιόλας. Ποια είναι η διαφορά;

Δεν ξέρω, έχω ξετρελαθεί μαζί του (και όχι επειδή είναι ο πρώτος μου. Είχα κι άλλες ευκαιρίες, απλά δεν μου έκαναν κάτι οι άλλοι πριν, δεν με έκαναν να νιώθω κάτι). Τον σκέφτομαι συνέχεια, μου λείπει, θέλω να είναι καλά, ό,τι κι αν γίνει δεν θέλω να τον χάσω από τη ζωή μου.

Ποια η διαφορά έρωτα και αγάπης;;
<
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή