ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Αφιερώματα

THE UPFRONT INITIATIVE. Ισότητα, συμπερίληψη, ποικιλομορφία, ορατότητα στον εργασιακό χώρο

THE UPFRONT INITIATIVE

Το συνέδριο της πρωτοβουλίας της LiFO και της Tsomokos για ισότητα, συμπερίληψη, ποικιλομορφία και ορατότητα στον εργασιακό χώρο.
24 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Το πρώτο συνέδριο της πρωτοβουλίας της LiFO και της Tsomokos έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 17 Μαρτίου, με ένα πλήθος ομιλητών που εκπροσωπούν μειονότητες της κοινωνίας των πολιτών, διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα αλλά και κορυφαίους θεσμούς. Παρακολουθήστε το κάνοντας κράτηση θέσης στο upfront.gr ή διαδικτυακά στο lifo.gr.

Καταπολεμώντας την περιθωριοποίηση: Το Upfront Initiative στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Lifo Videos / «Καταπολεμώντας την περιθωριοποίηση»: Το Upfront Initiative στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Παρακολουθήστε όλη τη συζήτηση του πάνελ της πρωτοβουλίας Upfront της LiFO και της Tsomokos, με ομιλητές τον Γιώργο Καπουτζίδη, τη Νάνσυ Παπαθανασίου, τον Κωνσταντίνο Δαγριτζίκο και τον Δημήτρη Παγωνούδη, σε συντονισμό του Αλέξανδρου Διακοσάββα.
The LiFO team
The Upfront Initiative: Γυναικεία ενδυνάμωση στην πράξη

Radio Lifo / The Upfront Initiative: Γυναικεία ενδυνάμωση στην πράξη

Η Χριστίνα Γαλανοπούλου μιλά με τη Γεωργία Καρούντζου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της JTI, για το πώς πραγματικά σπάει η «γυάλινη οροφή» στις επιχειρήσεις και οι γυναίκες καταφέρνουν να ηγηθούν ισότιμα σε ανδροκρατούμενους χώρους.
Χριστίνα Γαλανοπούλου
Χριστίνα Λεϊμονή: «Η ποικιλομορφία δεν προσθέτει απλώς αξία στη δουλειά μας, την κάνει και πολύ πιο ενδιαφέρουσα»

The Upfront initiative by LiFO & Tsomokos / Χριστίνα Λεϊμονή: «Η ποικιλομορφία δεν προσθέτει απλώς αξία στη δουλειά μας, την κάνει πιο ενδιαφέρουσα»

H επικεφαλής Marketing & Operations για τη Microsoft Ελλάδας Κύπρου και Μάλτας εξηγεί πως μια εταιρεία που αγκαλιάζει ενεργά την ποικιλομορφία έχει να αποκομίσει μόνο κέρδος.
Γιάννης Πανταζόπουλος
Nicolas Eybalin

The Upfront initiative by LiFO & Tsomokos / Nicolas Eybalin: «Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων αποτελεί προτεραιότητα για τη γαλλική διπλωματία»

Ο Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος εξηγεί πώς έχουν τα πράγματα σχετικά με τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και το coming out στον χώρο εργασίας στη Γαλλία.
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Διακοσάββας
Νάνσυ Παπαθανασίου: Τι σημαίνει να είσαι out στον χώρο εργασίας σου

The Upfront initiative by LiFO & Tsomokos / Νάνσυ Παπαθανασίου: Τι σημαίνει να είσαι out στον χώρο εργασίας σου

H ψυχολόγος, διδάσκουσα στο ΠΑΔΑ και συν-ιδρύτρια του Οrlando LGBT+ Νάνσυ Παπαθανασίου εξηγεί γιατί είναι σημαντικό τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να είναι out στην εργασία τους και πώς μπορούν οι εταιρείες να διασφαλίσουν το πλαίσιο για ένα ασφαλές coming out.
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Διακοσάββας
Φώτης Σεργουλόπουλος: «Μετά το coming out μου κέρδισα την εμπιστοσύνη του κόσμου. Έχασα επαγγελματικές προτάσεις»

The Upfront initiative by LiFO & Tsomokos / Φώτης Σεργουλόπουλος: «Μετά το coming out μου κέρδισα την εμπιστοσύνη του κόσμου. Έχασα επαγγελματικές προτάσεις»

Ο αγαπημένος ηθοποιός, δημοσιογράφος και επιχειρηματίας παραμένει ένα από τα ελάχιστα ανοιχτά γκέι πρόσωπα του δημόσιου λόγου στην Ελλάδα.
Αλέξανδρος Διακοσάββας
Aλέξης Πατέλης: «Στην πολύχρωμη τέντα της Ελλάδας χωρούν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες»

The Upfront initiative by LiFO & Tsomokos / Aλέξης Πατέλης: «Στην πολύχρωμη τέντα της Ελλάδας χωρούν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες»

Ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού υποστηρίζει πως σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο παρά ποτέ οι εργοδότες να προσαρμόσουν τις διαδικασίες προσλήψεων, την αντίληψη που επικρατεί πολλές φορές για την εργασιακή εξέλιξη.
Αλέξης Πατέλης
Ορατότητα στην πράξη!

The Upfront initiative by LiFO & Tsomokos / Ορατότητα στην πράξη!

Αυτή είναι η εργασιακή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ελλάδα εν έτει 2022, που οι κατακτήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προχωρούν παράλληλα με την πρόοδο της κοινωνίας μας: φόβος, διακρίσεις, αποκλεισμοί, bullying.
Αλέξανδρος Διακοσάββας
Εύη Χατζηιωάννου: «Το 1911 η Εθνική Τράπεζα ήταν ένας από τους ελάχιστους οργανισμούς που προσέλαβαν την πρώτη γυναίκα εργαζόμενη. Σήμερα, το 53% του ανθρώπινου δυναμικού της τράπεζας είναι γυναίκες»

The Upfront initiative by LiFO & Tsomokos / Εύη Χατζηιωάννου: «Το 1911 η Εθνική Τράπεζα προσέλαβε την πρώτη γυναίκα. Σήμερα, το 53% του ανθρώπινου δυναμικού μας είναι γυναίκες»

Η Chief HR Officer στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος περιγράφει τη θέση του οργανισμού απέναντι στην ισότητα και την ποικιλομορφία.
The LiFO team
Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης

The Upfront initiative by LiFO & Tsomokos / Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει κάθε προσπάθεια για την καταπολέμηση των διακρίσεων»

Όπως ανέδειξε περαιτέρω η πανδημία του Covid-19, η ανάγκη για έμπρακτες και ολιστικές λύσεις προς την επίτευξη μιας κοινωνίας συμπερίληψης και ισότητας είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης
Ευρωβαρόμετρο: Πώς βίωσαν οι γυναίκες την πανδημία

The Upfront initiative by LiFO & Tsomokos / Ευρωβαρόμετρο: Πώς βίωσαν οι γυναίκες την πανδημία

Τι έδειξε η πρόσφατη ειδική έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διενεργήθηκε αποκλειστικά σε γυναίκες πολίτες των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ευρώπης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας σε διάφορους τομείς της ζωής τους.
Επιμέλεια: Κατερίνα Αγριμανάκη
Ραφαέλλα Αννίτα: «Να σταματήσουμε οι τρανς άνθρωποι να είμαστε “αόρατοι”»

The Upfront initiative by LiFO & Tsomokos / Ραφαέλλα Αννίτα: «Να σταματήσουμε οι τρανς άνθρωποι να είμαστε “αόρατοι”»

Η επωφελούμενη από το διετές πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ανέργων που θεωρούνται ευάλωτα άτομα Ραφαέλλα Αννίτα περιγράφει τη νέα εργασιακή της πραγματικότητα.
Θοδωρής Αντωνόπουλος
Λορέτα Μακόλεϊ: «Είναι πολύ δύσκολο να είσαι μαύρη σε αυτή την κοινωνία»

The Upfront initiative by LiFO & Tsomokos / Λορέτα Μακόλεϊ: «Είναι πολύ δύσκολο να είσαι μαύρη σε αυτή την κοινωνία»

Η Λορέτα Μακόλεϊ είναι ακτιβίστρια και ιδρύτρια της Οργάνωσης Ενωμένων Γυναικών Αφρικής που αγωνίζεται από το 2005 για τα δικαιώματα των γυναικών στην Ελλάδα, κάθε χρώματος και φυλής.
M. Hulot
4 λόγοι για τους οποίους η ισότητα, η ποικιλομορφία και η συμπερίληψη αφορούν (ή πρέπει να αφορούν) τις επιχειρήσεις

The Upfront initiative by LiFO & Tsomokos / Θοδωρής Κατσίκης: Γιατί η ποικιλομορφία και η συμπερίληψη πρέπει να αφορούν τις επιχειρήσεις

«Χρειάζεται πρώτα και πάνω απ’ όλα να απαλλαχθούμε από τις ασυνείδητες προκαταλήψεις και τα στερεότυπα και να ανοίξουμε την αγκαλιά μας στους συνανθρώπους μας».
The LiFO team
κορμας

The Upfront initiative by LiFO & Tsomokos / Γεώργιος I. Κορμάς: Από τις επιμέρους δράσεις συμπερίληψης προς τους συμπεριληπτικούς οργανισμούς

Ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Group Chief Real Estate της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος Πειραιώς Real Estate M.A.E. εξηγεί γιατί οι πολιτικές συμπερίληψης διαδραματίζουν τον σημαντικότερο ρόλο προκειμένου οι οργανισμοί να είναι πιο παραγωγικοί.
The LiFO team
Πανωραία Καρανικολοπούλου-MacDonald: «Αγκαλιάστε τη διαφορετικότητα. Αυτή ισοδυναμεί με πολλαπλασιαστική αξία»

The Upfront initiative by LiFO & Tsomokos / Πανωραία Καρανικολοπούλου-MacDonald: «Αγκαλιάστε τη διαφορετικότητα – ισοδυναμεί με πολλαπλασιαστική αξία»

Η Chief People Officer του ομίλου Qualco περιγράφει πως η ποικιλομορφία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του τρόπου λειτουργίας και της φιλοσοφίας του.
The LiFO team
Πένυ Ρέτσα: «Συμπερίληψη και σεβασμός στην ποικιλομορφία. Ουτοπία ή ρεαλιστική επιδίωξη;»

The Upfront initiative by LiFO & Tsomokos / Πένυ Ρέτσα: «Συμπερίληψη και σεβασμός στην ποικιλομορφία. Ουτοπία ή ρεαλιστική επιδίωξη;»

Η Market Access & External Relations Director της AbbVie εξηγεί γιατί οι σύγχρονες επιχειρήσεις που σκέφτονται το μέλλον αντιλαμβάνονται ότι η συμπερίληψη αποτελεί πλεονέκτημα και επένδυση.
The LiFO team

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ