Ζούκερμπεργκ: Συντονισμένη προσπάθεια εναντίον της Facebook - Έγινε επιλεκτική χρήση εγγράφων

Ζούκερμπεργκ: Συντονισμένη προσπάθεια εναντίον της Facebook - Έγινε επιλεκτική χρήση των εγγράφων Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / AP
0

Συντονισμένη προσπάθεια «με επιλεκτική χρήση εγγράφων που έχουν διαρρεύσει, ώστε να παρουσιαστεί μία ψευδής εικόνα του Facebook» καταγγέλλει ο διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Η κριτική που γίνεται καλοπροαίρετα μάς βοηθά να γινόμαστε καλύτεροι, αλλά η άποψή μου είναι ότι βλέπουμε μία συντονισμένη προσπάθεια με επιλεκτική χρήση εγγράφων που έχουν διαρρεύσει, ώστε να παρουσιαστεί μία ψευδής εικόνα της εταιρείας μας», ανέφερε συγκεκριμένα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μιλώντας στους επενδυτές, κατά την παρουσίαση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Οι τοποθετήσεις αυτές έρχονται ως απάντηση στην Φράνσις Χόγκεν, την πρώην εργαζόμενη στον τομέα παρακολούθησης παραπληροφόρησης στο Facebook η οποία είχε προχωρήσει σε επώνυμη καταγγελία υποστηρίζοντας πως το Facebook βάζει τα κέρδη πάνω από την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και της τροφοδότησης μίσους.

Όπως μεταδίδει ο διεθνής Τύπος, παράλληλα, η Φράνσις Χόγκεν αποκάλυψε δεκάδες χιλιάδων σελίδων εσωτερικής έρευνας και άλλων εγγράφων, ενώ συνεργάστηκε ανώνυμα με την Wall Street Journal για την αποκάλυψη της πρακτικής του Facebook για μη περιορισμό τοξικών αναρτήσεων.

«Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε μία ανοιχτή κουλτούρα που ενθαρρύνει τη συζήτηση και την έρευνα στη δουλειά μας, ώστε να μπορούμε να προοδεύουμε σε πολλά σύνθετα ζητήματα, τα οποία δεν απευθύνονται μόνο σε εμάς», σημείωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM