Ζευγάρι κέρδισε 100 εκατ., έδωσε στο γιο 1,5 εκατ, και εκείνος τα ξόδεψε όλα και τους πάει στα δικαστήρια

Ζευγάρι κέρδισε 100 εκατ., έδωσε στο γιο 1,5 εκατ, και εκείνος τα ξόδεψε όλα και τους πάει στα δικαστήρια Facebook Twitter
Dave και Angie Dawes γιορτάζουν το τεράστιο ποσό που κέρδισαν και που τελικά έγινε αφορμή για δικαστική μάχη με το γιο τους
4

Ένας άνδρας που έλαβε σχεδόν 1,6 εκατ. £ από τον πατέρα του είχε την απαίτηση για περισσότερα μετρητά, κάτι που όμως το βρετανικό δικαστήριο απέρριψε.

Ο Μάικλ Ντόους, 32 ετών, οδήγησε στο δικαστήριο τον πατέρα του Ντέιβ και τη μητριά του καθώς αυτοί σταμάτησαν να του δίνουν περισσότερα χρήματα. Ισχυρίστηκε ότι του είχαν υποσχεθεί πως δεν θα έπρεπε να ανησυχήσει ποτέ ξανά στη ζωή του για χρήματα καθώς είχαν κερδίσει πάνω από 100 εκατομμύρια στη λοταρία.

Ωστόσο η χρηματοδότηση διεκόπη όταν ο νεαρός κατάφερε μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια να ξοδέψει 1,5 εκατομμύριο λίρες.

Ο δικαστής Nigel Gerald απέρριψε την αξίωση, λέγοντας ότι ο πατέρας δεν ήταν υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες του σπάταλου γιου του. «Δεν υπήρχε βάση στην οποία κάποιος λογικός ή φυσιολογικός άνθρωπος θα μπορούσε να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θα είχε χρήματα όποτε αυτός ήθελε», είπε ο δικαστής.

Ο Μάικλ έλαβε 1 εκατομμύριο λίρες από τον πατέρα του σύντομα μετά τη νίκη, αλλά δαπάνησε όλο το ποσό μέσα σε ένα μήνα και κάτι μέρες.

Περίπου τα μισά δαπανήθηκαν σε ένα σπίτι στο Πόρτσμουθ στο οποίο έμενε με το σύντροφό του ενώ ξόδευε σχεδόν 30.000 το μήνα μόνο για τα ψώνια τους.

Όταν ο πατέρας του ενημερώθηκε πως τα λεφτά είχαν τελειώσει σοκαρίστηκε, αλλά συνέχισε να του δίνει χρήματα για να τον βοηθήσει. Όμως οι ασύστολες σπατάλες δεν σταματησαν και ο γιος άρχισε να αποκτά χρέη. Στη συνέχεια άρχισε να απαιτεί και τελικά ήρθε η ρήξη όταν κατάλαβε πως οι γονείς του δεν σκόπευαν να του δώσουν άλλα μεγάλα ποσά.

Ο δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Μάικλ είχε τα χρήματα για μια άνετη ζωή, αλλά για τους λόγους του επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει αυτή την ευκαιρία. 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Οι περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν όλη τους τη ζωή και τέτοιο ποσό δεν το φτάνουν ακόμη κι αν αθροίσουν όλα τα χρήματα που απόκτησαν με την εργασία τους.Εκείνος τα πήρε έτσι και αντί να ευγνωμονεί τον πατέρα του και τη μητριά του που του έδωσαν τέτοιο ποσό, τους πάει και δικαστήρια επειδή σπατάλησε σε ένα μήνα 1.000.000 λίρες Αγγλίας και αρνήθηκαν να του δώσουν παραπάνω χρήματα.Μακάρι ο πατέρας του να μην του αφήσει ούτε δεκάρα τσακιστή από την υπόλοιπη περιουσία του.
Στη θεση του πατερα θα εγραφα ολη μου την περιουσια σε κοινωφελη ιδρυματα, με ρητη αξιωση να μην παρει μιση λιρα ο γιος. Και σπαταλος και ζητα και τα ρεστα; Ελεος...