Ζευγάρι διάσημων βοτανολόγων ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου- Μετά τους ταΐσαν σε κροκόδειλους

Διάσημοι βοτανολόγοι ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου- Μετά τους ταΐσαν σε κροκόδειλους Facebook Twitter
0

Ένα ζευγάρι Βρετανών βοτανολόγων που αγνοούνταν στη Νότια Αφρική έγινε τροφή για κροκόδειλους μετά την απαγωγή, ληστεία και δολοφονία τους, δήλωσαν εισαγγελείς της πόλης Ντέρμπαν.

Η διάσημη βοτανολόγος Dr. Rachel Saunders, 63 ετών, και ο σύζυγός της, Rod Saunders, 74 ετών, εξαφανίστηκαν από το κάμπινγκ τους στο δασικό καταφύγιο Ngoye, 90 μίλια βόρεια του Ντέρμπαν, στις 10 Φεβρουαρίου 2018, ανέφερε η London Evening Standard.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλούνται οι Times, το ζευγάρι - που έκανε πεζοπορία στην περιοχή προς αναζήτηση σπάνιων σπόρων φυτών - φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου κάποια στιγμή μεταξύ 10 και 15 Φεβρουαρίου 2018.

Στη συνέχεια τους πέταξαν στον ποταμό Tugela, όπου τους κατασπάραξαν κροκόδειλοι, προστίθεται στα έγγραφα.

Σύμφωνα με τους Times, η αστυνομία δήλωσε ότι ένας ψαράς βρήκε αργότερα τα λείψανα του ζευγαριού, αλλά λόγω του βαθμού αποσύνθεσης δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν μέχρι να γίνουν εξετάσεις DNA.

Οι Saunders ήταν ευρέως αναγνωρισμένοι στον τομέα τους και ταξίδευαν τακτικά σε απομακρυσμένα δάση προς αναζήτηση σπάνιων σπόρων για την ηλεκτρονική επιχείρησή τους, Silverhill Seeds, που εδρεύει στο Κέιπ Τάουν.

Τον Φεβρουάριο του 2018, γύρισαν ένα βίντεο για την εκπομπή «Gardeners' World» του BBC 2 στα βουνά Drakensberg της Νότιας Αφρικής, καθώς αναζητούσαν σπάνια φυτά. Μετά τα γυρίσματα, το ζευγάρι, που ήταν παντρεμένο εδώ και 30 χρόνια, αποχαιρέτισε το συνεργείο στις 8 Φεβρουαρίου και κατασκήνωσε στο δασικό καταφύγιο Ngoye.

Διάσημοι βοτανολόγοι ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου- Μετά τους ταΐσαν σε κροκόδειλους Facebook Twitter

Ο Sayefundeen Aslam Del Vecchio, 39 ετών, η σύζυγός του Bibi Fatima Patel, 28 ετών, και ο ενοικιαστής τους Mussa Ahmad Jackson, συνελήφθησαν στις 15 Φεβρουαρίου 2018, αφού τα κινητά τηλέφωνα που ανήκαν στους Saunders εντοπίστηκαν στην κατοικία τους, ανέφερε ο Independent.

Ενώ οι Del Vecchio και Patel κατηγορήθηκαν αργότερα για απαγωγή και δολοφονία, ο Jackson αφέθηκε ελεύθερος αφού συνεργάστηκε με τις αρχές και παρείχε ζωτικές πληροφορίες για την υπόθεση. Del Vecchio και Patel αρνήθηκαν αμφότεροι τις κατηγορίες για απαγωγή, δολοφονία, ληστεία και κλοπή στο δικαστήριο την Τρίτη.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ντέρμπαν αυτή την εβδομάδα, παρουσιάστηκαν αποδεικτικά στοιχεία που περιλάμβαναν μηνύματα από τον Del Vecchio προς τους Patel και Jackson, τα οποία ανέφεραν ότι υπήρχε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι σε κοντινή απόσταση για να το «βάλουν στόχο» για «κυνήγι».

Ένα άλλο μήνυμα προς άγνωστο πρόσωπο ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό να μην βρεθεί ποτέ το πτώμα των θυμάτων».

Διάσημοι βοτανολόγοι ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου- Μετά τους ταΐσαν σε κροκόδειλους Facebook Twitter

Στο δικαστήριο έγιναν γνωστές κι επιπλέον πληροφορίες για όσα έκαναν οι ύποπτοι μετά το έγκλημά τους.

«Διαπιστώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου ότι οι κατηγορούμενοι τραβούσαν χρήματα από διάφορα ΑΤΜ, κλέβοντας 42.000 δολάρια, ενώ πήραν επίσης το Land Cruiser και τον εξοπλισμό κατασκήνωσης», αναφέρθηκε στο δικαστήριο την Τρίτη, σύμφωνα με το Daily Beast.

«Μεταξύ 10 και 15 Φεβρουαρίου στο δάσος Ngoye οι κατηγορούμενοι σκότωσαν εκ προμελέτης την Rachel Saunders και μεταξύ των ίδιων ημερομηνιών τον Rodney Sanders».

Η αστυνομία φοβόταν αρχικά ότι Del Vecchio και Patel είχαν δεσμούς με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS, εν μέρει επειδή πιστεύεται ότι είχαν υψώσει σημαία του Ισλαμικού Κράτους έξω από το σπίτι τους. Αν και ήταν ήδη σε λίστα παρακολούθησης όταν συνελήφθησαν, οι εισαγγελείς δεν πιστεύουν ότι η τρομοκρατία ήταν κίνητρο για τους φόνους, ανέφερε το Daily Beast.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος και βασίλισσα Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM