Ζελένσκι: «Δεν έκλεισα την πόρτα» σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

Ζελένσκι: «Δεν έκλεισα την πόρτα» σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θέτοντας, ωστόσο, σαφείς όρους.

Συγκεκριμένα, καθώς ο πόλεμος μαίνεται εδώ και μήνες, ο Ζελένσκι ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNN τα εξής: «Εκτός από τελεσίγραφα, δεν έχω ακούσει τίποτα άλλο από τον σημερινό πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

«Όμως δεν έχω κλείσει την πόρτα. Είπα ότι θα ήμασταν έτοιμοι να μιλήσουμε με τη Ρωσία, αλλά με μια διαφορετική Ρωσία. Μια Ρωσία που είναι πραγματικά έτοιμη για ειρήνη. Μια Ρωσία που είναι έτοιμη να αναγνωρίσει ότι είναι κατακτά. Πρέπει να επιστρέψουν τα πάντα. Γη, δικαιώματα, ελευθερία, χρήματα. Και το πιο σημαντικό, δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής, δεν έχω ακούσει τέτοιες δηλώσεις από τη Ρωσική Ομοσπονδία, είτε από τον Πούτιν είτε από οποιονδήποτε άλλον».

Οι δηλώσεις Ζελένσκι για ειρηνευτικές συνομιλίες έρχονται στον απόηχο των ανακοινώσεων της εκπροσώπου τύπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα ότι η Μόσχα είναι πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία λαμβάνοντας υπόψη την τωρινή πραγματικότητα. 

«Είμαστε ακόμη ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να τις διεξαγάγουμε. Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε, φυσικά, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικότητες που αναδεικνύονται αυτή τη στιγμή», δήλωσε η Ρωσίδα αξιωματούχος. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM