Υπόθεση Σκριπάλ: Βρετανοί, που πρόκειται να απελαθούν, συγκεντρώθηκαν στην πρεσβεία στη Μόσχα

Υπόθεση Σκριπάλ: Βρετανοί, που πρόκειται να απελαθούν, συγκεντρώθηκαν στην πρεσβεία στη Μόσχα Facebook Twitter
EPA/SERGEI ILNITSKY
0

Εργαζόμενοι της βρετανικής πρεσβείας συγκεντρώθηκαν σήμερα στο χώρο της βρετανικής διπλωματικής αποστολής στη Μόσχα, πριν από τη λήξη της προθεσμίας που έχουν θέσει οι ρωσικές αρχές για την αναχώρηση 23 Βρετανών διπλωματών, σε αντίποινα για την απέλαση από το Λονδίνο του ίδιου αριθμού Ρώσων διπλωματών εξαιτίας της υπόθεσης Σκριπάλ.

Εικονολήπτης του Reuters είδε εργαζομένους να αγκαλιάζουν συναδέλφους τους και οχήματα να ετοιμάζονται στον χώρο της βρετανικής πρεσβείας.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε σήμερα το Λονδίνο ότι ωθεί τους συμμάχους του σε μια «αντιπαράθεση» με τη Μόσχα μετά την απόφαση της Ε.Ε. να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στη Ρωσία εξαιτίας της υπόθεσης Σκριπάλ.

Οι βρετανικές αρχές «επιδιώκουν πυρετωδώς να υποχρεώσουν τους συμμάχους τους να πάρουν μέτρα που στοχεύουν στην αντιπαράθεση» με τη Μόσχα μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού κατάσκοπου Σεργκέι Σκριπάλ στην Αγγλία, δήλωσε ο Λαβρόφ από το Ανόι, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti.

Η Ρωσία, η οποία διακηρύσσει την αθωότητά της και κατηγορεί το Λονδίνο ότι «δεν θέλει να ακούσει τις απαντήσεις» της Μόσχας, διέταξε σε αντίποινα την απέλαση Βρετανών διπλωματών και τον τερματισμό των δραστηριοτήτων του Βρετανικού Συμβουλίου στην επικράτειά της.

«Εξακολουθούμε να μην βλέπουμε γεγονότα. Και η απουσία τους μας κάνει να σκεφτόμαστε πως όλο αυτό δεν είναι παρά μια πρόκληση», κατήγγειλε ο Λαβρόφ κατηγορώντας το Λονδίνο ότι «ακολουθεί πορεία για να καταστήσει την κρίση με τη Ρωσία όσο το δυνατόν πιο βαθιά».

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα πως η χώρα του εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει μέτρα κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Σκριπάλ, επιπλέον των μέτρων που ελήφθησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες η κυβέρνηση θα εξετάσει πολύ σοβαρά αν και πώς η Δανία μπορεί να στηρίξει τη Βρετανία πέραν των αποφάσεων στις οποίες συνεισφέραμε συλλογικά», δήλωσε ο Λόκε Ράσμουσεν στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2 στις Βρυξέλλες.

Τα μέτρα θα μπορούσαν να περιλάβουν την ανάκληση Δανών διπλωματών από τη Ρωσία ή την απέλαση Ρώσων διπλωματών από τη Δανία, σύμφωνα με το TV2.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Διεθνή / Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Η έκθεση από το γραφείο της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποκαλύπτει πάνω από 100 ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ που ωφέλησαν άμεσα ή έμμεσα τις επιχειρήσεις και την προσωπική περιουσία του Μασκ
LIFO NEWSROOM
Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM