Υπόθεση Έπσταϊν: «Αθώα» για τη διακίνηση ανηλίκων δήλωσε η Γκισλέιν Μάξγουελ

Υπόθεση Έπσταϊν: «Αθώα» για τη διακίνηση ανηλίκων δήλωσε η Γκισλέιν Μάξγουελ Facebook Twitter
EPA
0

Η πρώην συνεργάτιδα και ερωμένη του χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ, δήλωσε σήμερα αθώα για διακίνηση ανηλίκων και εξώθηση σε πορνεία, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Προσωπικότητα του διεθνούς τζετ-σετ, η Γκισλέιν Μάξγουελ κατηγορείται ότι στρατολογούσε νεαρά κορίτσια, ορισμένα εκ των οποίων ανήλικα, για λογαριασμό του Τζέφρι Έπσταιν, που πέθανε στη φυλακή τον Αύγουστο του 2019. Η σημερινή ακροαματική διαδικασία θα αποτελέσει ευκαιρία για την κόρη του πρώην μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρόμπερτ Μάξγουελ να ζητήσει την αποφυλάκισή της με την καταβολή εγγύησης. Η ίδια πρότεινε το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, η ομοσπονδιακή εισαγγελέας του Μανχάταν Όντρεϊ Στράους τάχθηκε κατά της αιτήματος της Μάξγουελ να οριστεί εγγύηση, θεωρώντας ότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής της. Με μεγάλη περιουσία και πολλά διαβατήρια, η Γκισλέιν Μάξγουελ διαθέτει επίσης, σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, ένα δίκτυο γνωριμιών στο εξωτερικό, που θα της επιτρέψει να φύγει εύκολα από τις ΗΠΑ.

Η Γκισλέιν Μάξγουελ συνελήφθη στο Νιου Χαμσάιρ τη 2α Ιουλίου. Βρίσκεται αντιμέτωπη με έξι κατηγορίες, περιλαμβανομένων τεσσάρων για διακίνηση ανηλίκων για παράνομες σεξουαλικές πράξεις το διάστημα 1994-1997 και δύο για ψευδορκία. Εάν κριθεί ένοχη στο σύνολο των κατηγοριών σε βάρος της, η 58χρονη κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη.

«Αθώα, κ. δικαστά», είπε η Μάξγουελ, απαντώντας σε ερώτηση του δικαστηρίου για το τι δηλώνει απέναντι στις κατηγορίες που τη βαρύνουν. Η κατηγορουμένη εμφανίστηκε μέσω βιντεοζεύξης από τη φυλακή του Μπρούκλιν, όπου κρατείται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σαρωτικό «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ προβλέπει αποδυνάμωση της δικαστικής εξουσίας

«One Big Beautiful Bill Act»: Μέσα από ένα δυσθεώρητο νομοσχέδιο 1.100 σελίδων, η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να θωρακιστεί ώστε να μην υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
«Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Διεθνή / «Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κυριαρχία των remake και των κινηματογραφικών franchise στη σημερινή βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Διεθνή / Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Αιγύπτου να βρει τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
LIFO NEWSROOM