No.1

Υποχώρησε τελικά το ακροδεξιό AfD- Δεν θα συλλέξει τα προσωπικά δεδομένα των δημοσιογράφων

Υποχώρησε τελικά το ακροδεξιό AfD- Δεν θα συλλέξει τα προσωπικά δεδομένα των δημοσιογράφων Facebook Twitter
0

Tο ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) υπαναχώρησε από την απόπειρά του να συλλέξει προσωπικά δεδομένα δημοσιογράφων, όπως εθνοτική προέλευση και πολιτικές απόψεις.


Η αρχική φόρμα εγγραφής που ζήτησε το AfD από τους δημοσιογράφους να συμπληρώσουν προκειμένου να καλύψουν το εθνικό συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της γερμανικής ένωσης δημοσιογράφων και την έναρξη έρευνας από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων του Βερολίνου.


Ο εκπρόσωπός του κόμματος Κρίστιαν Λιτ επιχείρησε να υποβαθμίσει χθες το ζήτημα με ανάρτησή του στο Twitter. «Η δοκιμαστική έκδοση διαγράφηκε. Από τώρα, οι δημοσιογράφοι μπορούν να χρησιμοποιούν την επίσημη φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στον ιστότοπό μας», τόνισε.


Στο έντυπο καταχώρησης των δημοσιογράφων που καλούνταν να συμπληρώσουν για την κάλυψη του συνεδρίου που θα διεξαχθεί στο Ανόβερο, τους ζητείτο να συμφωνήσουν στη συλλογή, την αποθήκευση και τη χρήση προσωπικών δεδομένων που θα χορηγούσαν, όπως όνομα, ανάστημα, αριθμό δημοσιογραφικής κάρτας, καθώς και «ειδικά δεδομένα».


«Αυτό αποτελεί μια απαράδεκτη παρέμβαση στις ιδιωτικές ζωές των δημοσιογράφων», δήλωσε την Παρασκευή στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung, που αποκάλυψε το θέμα, ο Χέντρικ Ζέρνερ, εκπρόσωπος της γερμανικής ένωσης δημοσιογράφων, καλώντας το AfD να αποσύρει άμεσα την εν λόγω φόρμα εγγραφής.


Το AfD αναδείχθηκε τρίτο κόμμα στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου της Γερμανίας, κερδίζοντας το 13% των ψήφων, και κατάφερε να εκλέξει βουλευτές για πρώτη φορά στην Μπούντεσταγκ.


Γερμανικές οργανώσεις προάσπισης πολιτικών δικαιωμάτων κινητοποιούνται για να πραγματοποιήσουν μια μεγάλη διαδήλωση στο Ανόβερο στις 2 Δεκεμβρίου, μέρα διεξαγωγής του συνεδρίου του ακροδεξιού κόμματος.

Υποχώρησε τελικά το ακροδεξιό AfD- Δεν θα συλλέξει τα προσωπικά δεδομένα των δημοσιογράφων Facebook Twitter

«Πρότυπό μου η Μάργκαρετ Θάτσερ», δηλώνει η Αλίτσε Βάιντελ, μία εκ των επικεφαλής του ακροδεξιού AfD

Μία εκ των επικεφαλής του ακροδεξιού-λαϊκιστικού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD), Αλίτσε Βάιντελ δήλωσε ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ είναι το πρότυπο πολιτικού για την ίδια, σημειώνοντας ότι η «Σιδηρά Κυρία» κατόρθωσε να κάνει την Βρετανία να ορθοποδήσει ξανά, όταν η χώρα βρισκόταν μπροστά στην οικονομική καταστροφή.


Η Βάιντελ δήλωσε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild ότι το κόμμα της, που κατάφερε να εκλέξει βουλευτές για πρώτη φορά στην Μπούντεσταγκ, σκοπεύει να είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας έως το 2021. Όλα τα παραδοσιακά κόμματα της γερμανικής βουλής έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά κάθε συνεργασία με το ΑfD.

Η Βάιντελ τόνισε ότι το κόμμα είναι ικανοποιημένο να ανήκει στην αντιπολίτευση τώρα, αλλά ο μακροπρόθεσμος του στόχος είναι να χαράξει πολιτική και η εμπειρία της διακυβέρνησης της Θάτσερ στην Βρετανία είναι ένας χρήσιμος οδηγός.


«Η Μάργκαρετ Θάτσερ είναι το πρότυπο πολιτικού για μένα», υπογράμμισε στην συνέντευξή της, επαινώντας την προθυμία της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας να κινείται ενάντια στο ρεύμα όταν το έκρινε απαραίτητο. «Η Θάτσερ ανέλαβε την Μεγάλη Βρετανία όταν η οικονομία της ήταν κατεστραμμένη και την ανοικοδόμησε», είπε.


Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs και λεσβία που ζει με γυναίκα που κατάγεται από τη Σρι Λάνκα, η Βάιντελ επισήμανε ότι μόλις το 18% των ψηφοφόρων του AfD στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν γυναίκες, ποσοστό «πολύ χαμηλό» και το κόμμα χρειάζεται να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες ψηφοφόρους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM