Υπό όρους εκεχειρία με τους Ταλιμπάν πρότεινε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν

Υπό όρους εκεχειρία με τους Ταλιμπάν πρότεινε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Facebook Twitter
EPA
0

Υπό όρους εκεχειρία με τους Ταλιμπάν με αφορμή τους εορτασμούς του Κουρμπάν Μπαϊράμ πρότεινε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασράφ Γκάνι. 

Κατέστησε σαφές πως η κατάπαυση πυρός θα ισχύσει μόνον εάν οι ισλαμιστές αντάρτες δεχτούν να διακόψουν τς εχθροπραξίες.

Η υπό όρους εκεχειρία θα αρχίσει αύριο Δευτέρα και θα διαρκέσει έως την επέτειο της γέννησης του προφήτη Μωάμεθ, η οποία φέτος γιορτάζεται στις 20 Οκτωβρίου, σύμφωνα με αναρτήσεις του κ. Γκάνι στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν αποδεχτεί την πρόταση του Γάνι για εκεχειρία. 

Η πρώτη εκεχειρία μεταξύ των Ταλιμπάν και των κυβερνητικών δυνάμεων κράτησε λίγες ημέρες, τον περασμένο Ιούνιο, με την ευκαιρία του Ραμαζανιού.

Mε πληροφορίες από ΑFP 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM