Ξεπερνούν τους 100 οι αγνοούμενοι από την τεράστια κατολίσθηση στην Κίνα - Έξι άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί

Ξεπερνούν τους 100 οι αγνοούμενοι από την τεράστια κατολίσθηση στην Κίνα - Έξι άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί Facebook Twitter
0

Δεκαεπτά ώρες μετά την τεράστια κατολίσθηση που ισοπέδωσε ένα χωριό στην νοτιοδυτική Κίνα, τα σωστικά συνεργία συνεχίζουν με πυρετώδεις ρυθμούς τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων. Ο αριθμός των αγνοούμενων ξεπερνά τους 100.

Τι ακριβώς συνέβη: Στις 05.45 τοπική ώρα το χωριό Σίνμο, στην επαρχία Σετσουάν, επλήγη από την κατολίσθηση και 62 σπίτια καταπλακώθηκαν από τόνους λάσπης.

Οι αρχές ανέσυραν τις σορούς τουλάχιστον 6 ανθρώπων και συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό 112 κατοίκων που παραμένουν αγνοούμενοι.

Ένα ζευγάρι και το μωρό τους ηλικίας 1 μηνός διασώθηκαν και νοσηλεύονται.

«Άλλαζα την πάνα του γιου μου. Τότε άκουσα έναν τεράστιο θόρυβο να έρχεται από πίσω. Το σπίτι τραντάχτηκε» περιέγραψε ο πατέρας Κιαο Ντασί στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε.

«Μας καταπλάκωσαν (όγκοι λάσπης). Βράχοι βρέθηκαν στο σαλόνι μας. Με τη σύζυγό μου, σκαρφαλώσαμε, πήραμε το μωρό μας και βγήκαμε» εξήγησε ο άνδρας, που παραμένει σε κατάσταση σοκ.

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έφθασαν στην περιοχή της τραγωδίας για να πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης, σύμφωνα με τις αρχές. Μεταξύ αυτών, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, πολίτες και πυροσβέστες που ψάχνουν για ζωή στα χαλάσματα με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, όπως μεταδίδει το CCTV.

Αν και οι επιχειρήσεις συνεχίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, το έργο όσων συνδράμουν δυσχεραίνει ο ελλιπής φωτισμός, καθώς οι ομάδες διάσωσης διαθέτουν μονάχα κάποιους προβολείς, σύμφωνα με το CCTV.

Την ίδια ώρα, οι εκσκαφείς που επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας για να απομακρύνουν τα χαλάσματα σταμάτησαν για τη νύχτα, είπε δημοσιογράφος του δικτύου.

Οι προσπάθειες εκτυλίσσονται σε δύσκολες συνθήκες. Βασικό πρόβλημα παραμένει το γεγονός ότι τα θύματα καταπλακώθηκαν κάτω από «πολλούς δεκάδες τόνους βράχων και πετρών» ήταν η εκτίμηση που διατύπωσε ο Τσεν Τιεμπό, επικεφαλής της στρατιωτικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι βροχές που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να προκάλεσαν την κατολίσθηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζοχράν Μαμντάνι: Ο «αυτοαπασχολούμενος ράπερ» που διεκδικεί τη δημαρχία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μαμντάνι ή «αυτοαπασχολούμενος ράπερ»: Η καλλιτεχνική ταυτότητα του μεγάλου φαβορί για τη δημαρχία στη Νέα Υόρκη

Ο πιθανός επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης που κάποτε ράπαρε για την κοινή του καταγωγή «με ένα τσαπάτι» - Η σχέση του με την Τέχνη και οι συνεργασίες του
LIFO NEWSROOM
Μητρότητα στο μέτωπο: Ουκρανές έγκυες που πολεμούν για τη χώρα και τα παιδιά τους

Διεθνή / Μητρότητα στο μέτωπο: Ουκρανές έγκυες που πολεμούν για τη χώρα και τα παιδιά τους

Στον πόλεμο στην Ουκρανία, γυναίκες στρατιώτες συνεχίζουν να υπηρετούν ακόμη και κατά την εγκυμοσύνη τους, αντιμετωπίζοντας κινδύνους, έλλειψη υποστήριξης και σεξισμό, για το μέλλον της χώρας και των παιδιών τους
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Διεθνή / Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ όπως όλα δείχνουν παίρνει τον ρόλο του ως πατέρας του μελλοντικού βασιλιά τόσο σοβαρά, όσο και τον ρόλο του ως μελλοντικός βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Διεθνή / Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Η κυβέρνηση Ζελένσκι χαλαρώνει τον κανόνα που απαγόρευε την έξοδο ανδρών από την Ουκρανία - Τι ισχύει για τους 18-22 ετών, οι ανησυχίες για τη μετανάστευση νέων και το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση
LIFO NEWSROOM