Τζολί: Σεβασμός στις ατρόμητες γυναίκες του Ιράν- Δεν χρειάζονται αστυνόμευση ηθών, αλλά ελευθερία

Τζολί: Σεβασμός στις ατρόμητες γυναίκες του Ιράν- Δεν χρειάζονται αστυνόμευση ηθών, αλλά ελευθερία Facebook Twitter
0

Στο πλευρό των γυναικών του Ιράν, που έχουν ξεσηκωθεί μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, τάχθηκε η Αντζελίνα Τζολί με ανάρτηση στο Instagram. 

«Σεβασμός στις γενναίες, ασυμβίβαστες, ατρόμητες γυναίκες του Ιράν», έγραψε η ηθοποιός και πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Στην ανάρτησή της, δημοσίευσε και φωτογραφίες από τις διαμαρτυρίες που γίνονται στο Ιράν. 

«Σε όλες εκείνες που έχουν επιβιώσει και αντισταθεί εδώ και δεκαετίες, εκείνες που βγαίνουν σήμερα στους δρόμους, για την Μαχσά Αμινί και όλες τις νεαρές Ιρανές όπως εκείνη», συνέχισε η Τζολί. 

«Οι γυναίκες δεν χρειάζονται αστυνόμευση των ηθών τους, επανεκπαίδευση των μυαλών τους ή έλεγχο των κορμιών τους. Χρειάζονται ελευθερία για να ζουν και να αναπνέουν χωρίς βία ή απειλές. Προς τις γυναίκες του Ιράν, σας καταλαβαίνουμε», κατέληξε στην ανάρτησή της η ηθοποιός. 

Από τις 16 Σεπτεμβρίου, όταν άφησε την τελευταία της πνοή η Μαχσά Αμινί σε νοσοκομείο, τρεις ημέρες αφότου συνελήφθη από την αστυνομία ηθών, κάθε βράδυ πραγματοποιούνται διαμαρτυρίες στο Ιράν. Χθες, ο πρόεδρος της χώρας, Εμπραχίμ Ραϊσί, δήλωσε ότι ο θάνατος της 22χρονης έχει «λυπήσει» τους πάντες στο Ιράν, αλλά προειδοποίησε ότι το «χάος» δεν θα γίνει αποδεκτό. 

Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου της Μαχσά Αμινί, σημείωσε. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να εκφράσει την άποψή του, υποστήριξε. Οι αρχές πρέπει να είναι ανοικτές στις απόψεις σχετικά με τις μεθόδους εφαρμογής των νόμων, συμπλήρωσε.

Οι ταραχές και η βία δεν είναι αποδεκτές, δήλωσε ακόμη. «Κανείς δεν θα επιτρέψει το χάος να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του λαού», συμπλήρωσε. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ