Τζέι Ντι Βανς: Από σφοδρός επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος αντιπρόεδρός του

Τζέι Ντι Βανς: Από σφοδρός επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος αντιπρόεδρός του Facebook Twitter
Τζέι Ντι Βανς / Φωτ.: EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον γερουσιαστή Τζέι Ντι Βανς από το Οχάιο ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του, επιλέγοντας ένα ανερχόμενο αστέρι των Ρεπουμπλικανών και μέχρι πρότινος ειλικρινή επικριτή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Η επιλογή του Τζέι Ντι Βανς είναι από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της προεκλογικής εκστρατείας και Ντόναλντ Τραμπ ενόψει αμερικανικών εκλογών, με ιδιαίτερη σημασία μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Ο υποψήφιος αντιπρόεδρός του δεν δίστασε να δηλώσει ότι τα επιχειρήματα του Τζο Μπάιντεν ότι ο Τραμπ είναι ένας «αυταρχικός φασίστας» οδήγησαν στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην Αμερικανού προέδρου. 

Ο Τζέι Ντι Βανς τα τελευταία χρόνια έχει ευθυγραμμιστεί στενά με τον πρώην πρόεδρο και εάν εκλεγεί τον Νοέμβριο, ο 39χρονος Βανς θα είναι ένας από τους νεότερους αντιπροέδρους στην ιστορία των ΗΠΑ.

Είναι σχετικά νέος στην πολιτική, καθώς κέρδισε τη θέση του στη Γερουσία το 2022 αφού έγινε γνωστός ως συγγραφέας που έγραψε ένα μπεστ σέλερ απομνημονευμάτων. Η επιλογή του προσθέτει στο ψηφοδέλτιο έναν ακλόνητο υπερασπιστή του κινήματος του Τραμπ και, όπως είπαν ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι αναλυτές, θα μπορούσε να βοηθήσει τον Τραμπ να εδραιώσει τη βάση του στους λευκούς ψηφοφόρους της εργατικής τάξης, ιδίως στις Άνω Μεσοδυτικές Πολιτείες. 

Πριν ευθυγραμμιστεί πλήρως με τον Τραμπ, ο Βανς τον αποκαλούσε «Χίτλερ της Αμερικής» και «απατεώνα».

Ο Βανς υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του πρώην προέδρου, δείχνοντας την υποστήριξή του έξω από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της ποινικής δίκης του Τραμπ φέτος, καθώς και ενισχύοντάς τον σε συχνές εμφανίσεις στην καλωδιακή τηλεόραση. Οι σύμμαχοί του υπογράμμισαν τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Βανς τόσο σε συντηρητικά μέσα ενημέρωσης, όσο και στο CNN και στην εκπομπή Meet the Press και σημείωσαν ότι ο Βανς θα είναι ο πρώτος πρώην πεζοναύτης που θα γίνει αντιπρόεδρος. Ο Βανς έχει επίσης έρθει κοντά με τον μεγαλύτερο γιο του Τραμπ, τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ. 

Η ανακοίνωση του Βανς έδωσε τον τόνο για την πρώτη ημέρα του Εθνικού Συνεδρίου, ιδίως αν ο Τραμπ χρησιμοποιήσει την ευκαιρία αυτή για να απευθυνθεί στους αντιπροσώπους και στους Αμερικανούς. Παραδοσιακά, οι πρόεδροι και οι υποψήφιοι πρόεδροι περιμένουν την τρίτη νύχτα του συνεδρίου, όταν ανακηρύσσονται υποψήφιοι, για να εμφανιστούν ενώπιον του πλήθους και εκφωνούν τους λόγους τους την τέταρτη νύχτα.

Το 2016, ο Τραμπ εμφανίστηκε στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών και τις τέσσερις νύχτες. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM