Μετά την απόπειρα δολοφονίας, ο Τραμπ αλλάζει και θέλει να «ενώσει τις ΗΠΑ»

Μετά την απόπειρα δολοφονίας, ο Τραμπ αλλάζει και θέλει να «ενώσει τις ΗΠΑ» Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ / Φωτ.: EPA
0

Οι επόμενες τέσσερις ημέρες θα αποκαλύψουν το πώς θα αντιδράσει ο Ντόναλντ Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στο οποίο κυριαρχεί, στην απόπειρα δολοφονίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο Μιλγουόκι για το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, όπου πρόκειται να λάβει το επίσημο χρίσμα του κόμματός του για τις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, αφού έγινε στόχος απόπειρας δολοφονίας σε προεκλογική του συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια.

Το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων θα αποτελέσει επίσης δοκιμασία για τους Αμερικανούς και για το πώς εξισορροπούν το σοκ της πολιτικής βίας με το ειδικό βάρος που εξακολουθεί να κουβαλά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, δεδομένης της δικής του μακροχρόνιας ρητορικής βίας, τις 34 καταδίκες για κακουργήματα και την αστική ευθύνη για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση του θύματός του.

«Η ομιλία που επρόκειτο να εκφωνήσω την Πέμπτη θα ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στην εφημερίδα Washington Examiner σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Κυριακής (14/7).

Στη νέα αναθεωρημένη ομιλία του για την αποδοχή της υποψηφιότητάς του, είπε ο Τραμπ, θα απευθύνει έκκληση για μια νέα προσπάθεια εθνικής ενότητας, σημειώνοντας ότι άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές απόψεις τον έχουν καλέσει. Όπως χαρακτηριστικά είπε:

«Αυτή είναι μια ευκαιρία να φέρουμε όλη τη χώρα, ακόμη και όλο τον κόσμο, μαζί. Η ομιλία θα είναι πολύ διαφορετική, πολύ διαφορετική από ό,τι θα ήταν πριν από δύο ημέρες».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Post, μία από τις πρώτες που έδωσε μετά την απόπειρα δολοφονίας, ο Τραμπ δήλωσε ότι «πέταξε» την προγραμματισμένη ομιλία του για το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών που θα αφορούσε «τη διεφθαρμένη, φρικτή κυβέρνηση» και έγραφε μια νέα για να «προσπαθήσει να ενώσει» τις ΗΠΑ.

Μέχρι τη στιγμή της απόπειρας δολοφονίας του, ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυε συστηματικές επιθέσεις κατά των πολιτικών αντιπάλων του, τους οποίους χαρακτήριζε «παράσιτα που καταστρέφουν τη χώρα», ενώ προανήγγειλε τη δίωξη τους σε περίπτωση επανεκλογής του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM