Τυφώνας Helene: Drone καταγράφει ατελείωτες καταστροφές - Πόλεις «βυθίστηκαν» από τις πλημμύρες

Τυφώνας Helene: Drone καταγράφει ατελείωτες καταστροφές - Πόλεις «βυθίστηκαν» από τις πλημμύρες Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Πλάνα από drone κατέγραψε τις καταστροφές από τον τυφώνα Helene στην περιοχή Treasure Island της Φλόριντα, στις ΗΠΑ.

Σπίτια καταστράφηκαν και ξεριζωμένα δέντρα γέμισαν τους δρόμους, που έχουν πλημμυρίσει. Οι άνεμοι υπολογίζεται πως έπνεαν με ταχύτητα 140 mph (225 km/h) ενώ η έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε την πολιτεία την περασμένη Πέμπτη. 

Ο τυφώνας Helene έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 90 ανθρώπων και έχει πλήξει εκτός από τη Φλόριντα, τη Βιρτζίνια, τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια. Εκατομμύρια πολίτες παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα επί ημέρες, καθώς οι καταστροφές στις υποδομές είναι ανυπολόγιστες. 

Τυφώνας Helene: Drone καταγράφει ατελείωτες καταστροφές - Πόλεις «βυθίστηκαν» από τις πλημμύρες Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
Τυφώνας Helene: Drone καταγράφει ατελείωτες καταστροφές - Πόλεις «βυθίστηκαν» από τις πλημμύρες Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA

Η Βόρεια Καρολίνα είναι, αυτή τη στιγμή, η πολιτεία που υπέστη το πιο σκληρό πλήγμα από τον τυφώνα Helene, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει στους 37 νεκρούς.

Ο τυφώνας Helene έφθασε πάνω από το έδαφος στο βορειοδυτικό τμήμα της Φλόριντας το βράδυ της Πέμπτης, όταν κατατασσόταν στην κατηγορία 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους ταχύτητας ως και 225 χιλιομέτρων ανά ώρα. Κατόπιν προχώρησε προς βορρά, εξασθενίζοντας σταδιακά, αλλά αφήνοντας τοπίο καταστροφής στον διάβα του. 

 
 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM