Το Twitter ανέστειλε προσωρινά τον λογαριασμό της Ρεπουμπλικανής βουλεύτριας Marjorie Taylor Greene επειδή ανάρτησε παραπλανητικές πληροφορίες για τον κορωνοϊό.

 

Η ψηφιακή πλατφόρμα ανακοίνωσε πως για δώδεκα ώρες το προφίλ της Greene θα είναι προσβάσιμο μόνο για ανάγνωση παλιότερων αναρτήσεων αλλά όχι για νέες αναρτήσεις.

 

Το συγκεκριμένο μέλος του Κογκρέσου έχει κατά το παρελθόν επικρίνει τόσο τα εμβόλια όσο και την χρήση προστατευτικών μασκών. Τον περασμένο μήνα ζήτησε συγγνώμη, αφού πρώτα παραλλήλισε τους κανόνες χρήσης των μασκών με την μεταχείριση των Εβραίων από τους ναζί στη Γερμανία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. 

 

Σε δύο tweet της χθες, η Greene υποστήριξε ότι τα εμβόλια δεν είναι απαραίτητα και η νόσος Covid δεν είναι επικίνδυνη για άτομα κάτω των 65 ετών που δεν είναι παχύσαρκα. Και οι δύο αναρτήσεις παραμένουν ορατές στον λογαριασμό της, αλλά έχουν επισημανθεί από το Twitter ως «παραπλανητικές». 

 

Ο λογαριασμός της Greene είχε ανασταλεί και τον Απρίλιο, αλλά η εταιρεία αργότερα ήρε την απαγόρευση, αποδίδοντας το τότε «πάγωμα» του προφίλ της σε λάθος από το αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης. Αντιδρώντας στο νέο, ολιγόωρο απαγορευτικό, η βουλεύτρια είπε πως οι εταιρείες της Silicon Valley επιτίθενται στην ελευθερία του λόγου απολαμβάνοντας την υποστήριξη του Λευκού Οίκου. 

 

«Αυτές οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες κάνουν το κομμάτι του καθεστώτος του Μπάιντεν, για να περιορίσουν τις φωνές μας και να αποτρέψουν την διάδοση οποιουδήποτε μηνύματος δεν εγκρίνει το κράτος», δήλωσε στους New York Times.

 

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Μπάιντεν έκανε έκκληση στους κολοσσούς των social media να λάβουν περισσότερα μέτρα κατά της διάδοσης εσφαλμένων πληροφοριών στις πλατφόρμες τους, σχετικά με τον κορωνοϊό και τα εμβόλια. «Σκοτώνουν κόσμο. Η μόνη πανδημία που έχουμε είναι μεταξύ των ανεμβολίαστων». 

 

Το Twitter έχει επανειλημμένα επιβάλει απαγορεύσεις σε χρήστες, για παραπληροφόρηση, και από τον Μάρτιο έχει υιοθετήσει μία νέα πολιτική με ποινές. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, 12ωρες αναστολές επιβάλλονται κατά την δεύτερη και την τρίτη παράβαση της πολιτικής της πλατφόρμας

 

Σε περίπτωση τέταρτης παράβασης των κανονισμών επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας για μία εβδομάδα, και η πέμπτη παράβαση τιμωρείται με αποκλεισμό. Τον Ιανουάριο, το Twitter μπλόκαρε οριστικά τον λογαριασμό του Τραμπ, για αναρτήσεις που κατά τους υπεύθυνους της πλατφόρμας υποδαύλιζαν την βία, μετά την εισβολή όχλου υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο. 

 

Με πληροφορίες από BBC