Τσεχία: Πέθανε τραγουδίστρια που κόλλησε εσκεμμένα κορωνοϊό

Τσεχία: Πέθανε από κορωνοϊό τραγουδίστρια που κόλλησε ηθελημένα Facebook Twitter
Jaromír Zajda Zajíček/Facebook
0

Μια τραγουδίστρια από την Τσεχία πέθανε από κορωνοϊό, που κόλλησε σκόπιμα, όταν νόσησαν ο γιος και ο σύζυγός της.

Η 57χρονη Hana Horka ήταν ανεμβολίαστη και είχε δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αναρρώνει αφού βρέθηκε θετική. Ωστόσο δύο ημέρες αργότερα πέθανε, όπως δήλωσε ο γιος της στο BBC.

Ο γιος της, Jan Rek, είπε ότι μολύνθηκε σκόπιμα όταν εκείνος και ο πατέρας του νόσησαν, επειδή ήθελε να βγάλει το σχετικό πάσο που θα της επέτρεπε να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους.

Ο Rek και ο πατέρας του κόλλησαν και οι δύο Covid τα Χριστούγεννα, παρόλο που ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Αλλά είπε ότι η μητέρα του αποφάσισε να μην μείνει μακριά τους, προτιμώντας αντ' αυτού να εκτεθεί στον ιό.

«Θα έπρεπε να είχε απομονωθεί για μια εβδομάδα γιατί βγήκαμε θετικοί. Αλλά ήταν μαζί μας όλη την ώρα», είπε.

Η μητέρα του ήταν μέλος ενός από τα παλαιότερα τσέχικα λαϊκά συγκροτήματα, του Asonance. Ήθελε να κολλήσει Covid, ώστε να υπάρχουν λιγότεροι περιορισμοί στις μετακινήσεις της, όπως εξήγησε ο γιος της.

Δύο μέρες πριν πεθάνει έγραψε στα social media ότι αναρρώνει: «Τώρα θα υπάρχει θέατρο, σάουνα, συναυλία» είχε αναφέρει.

Το πρωί της Κυριακής, την ημέρα που πέθανε, η Horka είπε ότι αισθανόταν καλύτερα και ντύθηκε για να πάει μια βόλτα. Αλλά μετά άρχισε να πονάει η πλάτη της και έτσι πήγε να ξαπλώσει στην κρεβατοκάμαρά της.

«Σε περίπου 10 λεπτά τελείωσαν όλα», είπε ο γιος της. «Πνίγηκε μέχρι θανάτου».

Αν και δεν ήταν εμβολιασμένη, ο Jan Rek τόνισε ότι η μητέρα του δεν πίστευε σε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τα εμβόλια.

«Η φιλοσοφία της ήταν ότι προτιμούσε να κολλήσει τον Covid παρά να εμβολιαστεί. Όχι ότι θα μας βάλουν μικροτσίπ ή άλλα τέτοια», είπε.

Ο αριθμός των κρουσμάτων Covid στην Τσεχία έφτασε σε νέο ημερήσιο υψηλό ρεκόρ την Τετάρτη, με 28.469 κρούσματα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Πράγα και σε άλλες πόλεις κατά της πιθανής επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού για ορισμένα τμήματα της κοινωνίας. Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τα σχέδιά της.

Περίπου το 63% του συνολικού πληθυσμού της Τσεχικής Δημοκρατίας έχει εμβολιαστεί πλήρως, σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 69% σε ολόκληρη την ΕΕ.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ