Τσαβούσογλου: Η Τουρκία εμμένει στους S-400 , παρά τις αμερικανικές πιέσεις

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία εμμένει στους S-400 , παρά τις αμερικανικές πιέσεις Facebook Twitter
EPA
0

Ότι εμμένει η Τουρκία στους S-400 διεμήνυσε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, παρά τις πιέσεις που δέχεται από τις ΗΠΑ.  

Ειδικότερα, η Τουρκία έχει αγοράσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 και συζητά την ημερομηνία της παράδοσής τους παρά το ενδεχόμενο της επιβολής κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απομονωμένες όσον αφορά την πίεση που ασκούν στην Τουρκία και στο ζήτημα των αεροσκαφών F-35.

«Ανεξάρτητα από το ποιες κυρώσεις θα αποφασισθούν, ανεξάρτητα από το τι θα ανακοινώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουμε αγοράσει τους S-400 και αυτή τη στιγμή μιλάμε για το πότε θα γίνει η παράδοση τους» δήλωσε ο Τασβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη που έδωσε στην Άγκυρα, δήλωσε ακόμη ότι οι χώρες που συνεργάζονται στο πρόγραμμα των F-35 δεν υποστηρίζουν την απόφαση που έλαβαν οι Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν την εκπαίδευση Τούρκων πιλότων στα F-35.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Διεθνή / ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Η ΕΕ εγκρίνει το SAFE, νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 150 δισ. ευρώ για κοινές αμυντικές προμήθειες, ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και στήριξη της Ουκρανίας – Ποιες χώρες συμμετέχουν και τι περιλαμβάνει
LIFO NEWSROOM