Την οργισμένη αντίδραση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκάλεσε ο Γιάννης Λαγός, που έσκισε μια χάρτινη τουρκική σημαία μέσα στο ευρωκοινοβούλιο. 

 

Σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, τονίζοντας μεταξύ άλλων την άθλια κατάσταση που βρίσκονται τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για την οποία κατηγόρησε ευθέως την Τουρκία. Σε εκείνο το σημείο πήρε στα χέρια του μια χάρτινη τουρκική σημαία, την οποία και έσκισε, πετώντας την αμέσως μετά εντός της αίθουσας. 

 

 

 

Η ομιλία του Γιάννη Λαγού και το μετέπειτα σκίσιμο της τουρκικής σημαίας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, που σε μήνυμά του τόνισε χαρακτηριστικά: «Πετάμε στη θάλασσα όσους επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας».

 

Ολόκληρο το μήνυμα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου:

 

«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς συνθλίβουμε και πετάμε στη θάλασσα αυτούς που τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας. Τα κακομαθημένα παιδιά και οι ρατσιστές της Ευρώπης θα πρέπει να μάθουν ποια είναι η θέση τους. Η Ευρώπη πρέπει να βάλει ένα τέλος στον ρατσισμό και την εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ. Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει ότι η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει για πάντα με υπερηφάνεια. Αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει μέτρα εναντίον αυτού του γελωτοποιού».