Τραμπ: «Ο Χαμενεΐ είναι νεκρός»

ΑΛΙ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΡΑΗΛ Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε, μέσω ανάρτησής του στο Truth Social, ότι ο Αλί Χαμενεΐ, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο κακούς ανθρώπους στην ιστορία, είναι νεκρός.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, αυτό αποτελεί δικαιοσύνη όχι μόνο για τον ιρανικό λαό, αλλά και για Αμερικανούς και ανθρώπους από πολλές χώρες που, όπως ισχυρίζεται, υπέφεραν από τις πράξεις του Χαμενεΐ και της «αιμοδιψούς συμμορίας» του.

Ο Τραμπ υπογράμμισε ότι ο Χαμενεΐ δεν μπόρεσε να αποφύγει τα αμερικανικά συστήματα πληροφοριών και παρακολούθησης υψηλής τεχνολογίας και ότι, με τη συνεργασία του Ισραήλ, ούτε αυτός ούτε άλλοι ηγέτες που σκοτώθηκαν μαζί του μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Xαρακτήρισε την κατάσταση ως τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ιρανικό λαό να ανακτήσει τη χώρα του και ανέφερε ότι μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, των στρατιωτικών δυνάμεων και άλλων υπηρεσιών ασφαλείας φαίνεται να μην θέλουν πλέον να πολεμήσουν, ζητώντας ασυλία από τις ΗΠΑ.

Τόνισε ότι «τώρα μπορούν να έχουν ασυλία, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν μόνο θάνατο» και ελπίζει ότι οι IRGC και οι αστυνομικές δυνάμεις θα συνεργαστούν ειρηνικά με τους Ιρανούς πατριώτες για να επαναφέρουν τη χώρα στην «μεγαλοσύνη που της αξίζει».

Ο Τραμπ ανέφερε ότι η χώρα και οι υποδομές της έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές μέσα σε μία μόνο μέρα, αλλά οι εντατικοί και στοχευμένοι βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα ή όσο χρειαστεί, με στόχο την «ειρήνη σε όλη τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο».

Σιωπή από το Ιράν

Μέχρι στιγμής το Ιράν δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη επιβεβαίωση σχετικά με τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ.

Μάλιστα, το βράδυ του Σαββάτου (28/2), ο επικεφαλής του γραφείου δημοσίων σχέσεων του Χαμενεΐ κατηγόρησε τους εχθρούς του Ιράν ότι διεξάγουν «ψυχολογικό πόλεμο», μετά τις ισραηλινές αναφορές ότι ο Χαμενεΐ είναι νεκρός.

«Ο εχθρός καταφεύγει σε ψυχολογικό πόλεμο, όλοι πρέπει να είναι σε εγρήγορση», φέρεται να δήλωσε ο αξιωματούχος.

Παράλληλα, τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων Tasnim και Mehr μετέδωσαν ότι ο Αλί Χαμενεΐ παραμένει «σταθερός και αποφασιστικός στη διοίκηση του πεδίου».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM