Τραμπ: «Καμία πρόοδος» για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία στη συνομιλία με τον Πούτιν

Τραμπ: «Καμία πρόοδος» για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία στη συνομιλία με τον Πούτιν Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν σημειώθηκε «καμιά πρόοδος» σε ό,τι αφορά την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του χθες Πέμπτη με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Όχι, δεν έκανα καμιά πρόοδο» στη συνδιάλεξη, είπε ο κ. Τραμπ στον Τύπο, επαναλαμβάνοντας πως δεν είναι «ευτυχής» για το γεγονός πως ο πόλεμος, με διάρκεια σχεδόν 3,5 ετών -που υποσχόταν προεκλογικά ότι θα τερμάτιζε σε «24 ώρες»-, συνεχίζεται.

Διευκρίνισε πως συζήτησε επίσης με τον ρώσο πρόεδρο για το Ιράν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, «διπλωματική» διευθέτηση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου πολέμου μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ.

«Η ρωσική πλευρά τόνισε τη σημασία της επίλυσης όλων των αμφιλεγόμενων θεμάτων, των διαφορών και των συγκρουσιακών καταστάσεων αποκλειστικά με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν, ο Γιούρι Ουσακόφ.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, αλλά ότι η Μόσχα παραμένει επικεντρωμένη στην εξάλειψη των «βαθύτερων αιτιών», όπως τις αποκαλεί, της σύγκρουσης, η οποία διανύει τον τέταρτο χρόνο της.
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Εξοργισμένη η εισαγγελέας για την αποκάλυψη των δύο συλλήψεων

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Εξοργισμένη η εισαγγελέας για την αποκάλυψη των δύο συλλήψεων

Δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά τη ληστεία στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, όπου εκλάπησαν κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας, μεταξύ αυτών και τμήμα των γαλλικών βασιλικών κοσμημάτων
LIFO NEWSROOM
Ματσό Πίρο: Η απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί

Διεθνή / Ματσό Πίρο: Η απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί

Η ιστορία των Ματσό Πίρο, μιας από τις τελευταίες απομονωμένες φυλές στον πλανήτη, που ζει βαθιά στον Αμαζόνιο του Περού και απειλείται από την παράνομη υλοτομία, τις ασθένειες και την εισβολή του σύγχρονου κόσμου
LIFO NEWSROOM