Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα ο υπαρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού – Επιβεβαιώνει η Μόσχα

Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα ο υπαρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού – Επιβεβαιώνει η Μόσχα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο αναπληρωτής διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Γκούντκοφ, σκοτώθηκε σε ουκρανικό πλήγμα στην περιοχή του Κουρσκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως επιβεβαίωσαν την Πέμπτη ρωσικές αρχές.

Την είδηση ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Περιφέρειας Πριμόρσκι, Ολέγκ Κοζεμιάκοφ, ο οποίος ανέφερε πως ο υψηλόβαθμος αξιωματικός σκοτώθηκε «εκτελώντας το καθήκον του ως αξιωματικός» στην περιοχή Κορένεβο, στη συνοριακή ζώνη της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με ρωσικά και ουκρανικά κανάλια στο Telegram, ο Γκούντκοφ σκοτώθηκε μαζί με ακόμη δέκα στρατιωτικούς, κατά την ουκρανική επίθεση σε ρωσικό σημείο διοίκησης.

Ο Γκούντκοφ ήταν πρώην διοικητής της 155ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού, μονάδα η οποία έχει εμπλακεί σε εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία.

Αιχμάλωτοι Ρώσοι πεζοναύτες από τη συγκεκριμένη μονάδα έχουν ομολογήσει τη δολοφονία Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου ή τη συμμετοχή τους σε τέτοιες εκτελέσεις, ενώ έχουν δημοσιευθεί και βίντεο με βασανισμούς και εκτελέσεις.

Η 155η Ταξιαρχία είχε μετακινηθεί από την Άπω Ανατολή στην περιοχή του Κουρσκ μετά την αιφνιδιαστική ουκρανική εισβολή τον Αύγουστο του 2024.

Ο Μιχαήλ Γκούντκοφ θεωρείται ένας από τους ανώτατους αξιωματικούς των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν σκοτωθεί σε ουκρανικά πλήγματα από την έναρξη της ευρείας κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τιμήσει τον Γκούντκοφ με παράσημο για «ανδρεία στις μάχες στην Ουκρανία» και τον είχε διορίσει αναπληρωτή αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού τον Μάρτιο του 2025, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Μέχρι στιγμής, το Κίεβο δεν έχει προβεί σε επίσημο σχόλιο για το περιστατικό.

Με πληροφορίες από Euronews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mākereti Papakura: Η πρώτη Μαορί γυναίκα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τιμήθηκε μεταθανάτια

Διεθνή / Mākereti Papakura: Η πρώτη Μαορί γυναίκα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τιμήθηκε μεταθανάτια

Η Mākereti Papakura, η πρώτη γυναίκα Māori που σπούδασε στο Oxford, τιμήθηκε μεταθανάτια για τη διατριβή της στην ανθρωπολογία - Η οικογένειά της γιόρτασε την αναγνώριση και την επιστροφή του ιστορικού pou στην Αγγλία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ τάζει κονδύλια σε εννιά κορυφαία πανεπιστήμια αν υιοθετήσουν την ατζέντα του

Διεθνή / Ο Τραμπ τάζει κονδύλια σε εννιά κορυφαία πανεπιστήμια αν υιοθετήσουν την ατζέντα του

Σε αντάλλαγμα, ο Λευκός Οίκος υπόσχεται προνομιακή πρόσβαση σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, αλλά και συμμετοχή σε εκδηλώσεις και συναντήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΔΥΣΗ

Διεθνή / Νέα μηνύματα Πούτιν στη Δύση: «Παίζετε επικίνδυνα αλλά ηρεμήστε» - Κατηγόρησε την Ευρώπη για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Υποσχέθηκε άμεση αντίδραση εάν η Ευρώπη προκαλέσει τη Ρωσία αλλά απέρριψε την ιδέα ότι η Ρωσία θα επιτεθεί μια μέρα σε ένα μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Shein: Στη Γαλλία τα πρώτα μόνιμα φυσικά καταστήματα του ασιατικού κολοσσού fast-fashion

Διεθνή / Shein: Στη Γαλλία τα πρώτα μόνιμα φυσικά καταστήματα του ασιατικού κολοσσού fast-fashion

Η εταιρεία ανέφερε ότι η «παγκόσμια επιρροή της γαλλικής μόδας» καθιστά τη χώρα «φυσική επιλογή» για να δοκιμαστεί η μετάβαση από τον αποκλειστικά ψηφιακό κόσμο στο φυσικό λιανεμπόριο
LIFO NEWSROOM
Global Sumud Flotilla: Τα μέλη της ελληνικής αποστολής ξεκίνησαν απεργία πείνας - «Η Παλαιστίνη δεν είναι μόνη»

Διεθνή / Global Sumud Flotilla: Τα μέλη της ελληνικής αποστολής ξεκίνησαν απεργία πείνας - «Η Παλαιστίνη δεν είναι μόνη»

«Η απεργία πείνας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε μέσα στα κελιά τους, για να κρατήσουμε ζωντανή τη φωνή του αγώνα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση των Ελλήνων ακτιβιστών
LIFO NEWSROOM