Τραμπ: Ήταν τρομοκρατική ενέργεια η πτώση του αεροσκάφους της EgyptAir

Τραμπ: Ήταν τρομοκρατική ενέργεια η πτώση του αεροσκάφους της EgyptAir Facebook Twitter
0

Ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, ο μοναδικός υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ότι η συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir στη Μεσόγειο μοιάζει με τρομοκρατική ενέργεια, κάτι που δεν είχε ειπωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή επισήμως από τις αρχές που ασχολούνται με τις έρευνες.

Τόσο στην Αίγυπτο όσο και στη Γαλλία οι αρχές έχουν επισημάνει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να καθορίσουν με ακρίβεια τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους Airbus A320 που εκτελούσε την πτήση από το Παρίσι για το Κάιρο.

Σε μια ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ ανέφερε: "Μοιάζει για άλλη μία τρομοκρατική επίθεση. Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Παρίσι. Πότε θα γίνουμε σκληροί, έξυπνοι και προσεκτικοί; Μεγάλο μίσος και αρρώστια!".

Η ανάρτηση αυτή έγινε αρκετές ώρες πριν εντοπιστούν συντρίμμια του αιγυπτιακού αεροσκάφους και πριν δηλώσει ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ότι μια τρομοκρατική επίθεση είναι "πιο πιθανή" από μια τεχνική βλάβη.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς, ένας Ρεπουμπλικανός που υπηρέτησε στη θέση αυτή τόσο επί προεδρίας Τζορτζ Μπους όσο και επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, σχολίασε με δική του ανάρτηση στο Twitter ότι η δήλωση του Τραμπ ήταν πρόωρη, αφού έγινε πριν δοθεί μια ευκαιρία στις αρχές να ανακαλύψουν τι ακριβώς συνέβη.

"Προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα. Είναι πάντα καλύτερο να περιμένεις πριν ενεργήσεις, να γνωρίζεις τα γεγονότα", είπε ο Γκέιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MSNBC.

Ο πρόεδρος Ομπάμα ενημερώθηκε για τη συντριβή του αεροσκάφους και προσέφερε τη βοήθεια των ΗΠΑ στις έρευνες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Διεθνή / Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μία ενδεχόμενη απόλυση του Τζερόμ Πάουελ από τον Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικό σοκ» στις αγορές, να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη και να δοκιμάσει τα όρια της ανεξαρτησίας της Fed
LIFO NEWSROOM
Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Διεθνή / Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Η εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιεί σιρόπι καλαμποκιού, το οποίο ο Τραμπ ζητά να αντικατασταθεί με «φυσική» ζάχαρη, στο πλαίσιο της καμπάνιας της κυβέρνησής του για μια «υγιέστερη» Αμερική
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Διεθνή / Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Μόλις το 28% του δείγματος σε δημοσκόπηση απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν οι συλλήψεις μεταναστών σε χώρους δουλειάς σε εφόδους των αρχών είναι κάτι «καλό για τη χώρα», ενώ το 54% διαφώνησε
LIFO NEWSROOM