Τραμπ για συνάντηση με Πούτιν: Πολλοί κακοπροαίρετοι ήθελαν να δουν έναν αγώνα πυγμαχίας

Τραμπ για συνάντηση με Πούτιν: Πολλοί κακοπροαίρετοι ήθελαν να δουν έναν αγώνα πυγμαχίας Facebook Twitter
EPA
0

Νέα απάντηση προς τους επικριτές του σχετικά με τη στάση του στη συνάντηση κορυφής με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ελσίνκι έδωσε την Τετάρτη, μέσω Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Πολλοί κακοπροαίρετοι ήθελαν να δουν έναν αγώνα πυγμαχίας», έγραψε σε νέο tweet σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, δηλώνοντας πως τα πήγε καλά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνάντηση κορυφής που είχαν στη Φινλανδία και ότι «μεγάλα αποτελέσματα θα έλθουν».

«Σε τόσους πολλούς ανθρώπους στις υψηλότερες θέσεις των υπηρεσιών πληροφοριών άρεσε η επίδοσή μου στη συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι. Ο Πούτιν κι εγώ συζητήσαμε πολλά σημαντικά θέματα στη συνάντηση που είχαμε νωρίτερα. Τα πήγαμε καλά κάτι το οποίο ενόχλησε πραγματικά πολλούς κακοπροαίρετους που ήθελαν να δουν έναν αγώνα πυγμαχίας. Μεγάλα αποτελέσματα θα έλθουν!» έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

«Ενώ η συνάντηση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ήταν ένας θρίαμβος κατά γενική ομολογία, με τις χώρες μέλη να βάζουν επιπλέον δισεκατομμύρια δολάρια με ταχύτερους ρυθμούς, η συνάντηση με τη Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί, μακροπρόθεσμα, ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Πολλά θετικά πράγματα θα βγουν από αυτή τη συνάντηση», έγραψε άλλο Tweet.

Ο Τραμπ επιδίωξε χθες να κατευνάσει τη θύελλα για αυτό που σύμφωνα με τους επικριτές του ήταν η αποτυχία του να καταστήσει τον Πούτιν υπόλογο για την ανάμιξη, όπως υποστηρίζουν οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, στις προεδρικές εκλογές του 2016, λέγοντας πως έκανε ένα φραστικό λάθος κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι.

Τη Δευτέρα ο Τραμπ απέφυγε να επικρίνει τον Ρώσο ηγέτη για τις ενέργειες της Μόσχας να υπονομεύσει τις εκλογές και αμφισβήτησε τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ με αποτέλεσμα να διατυπωθούν εκκλήσεις από ορισμένους Αμερικανούς βουλευτές για επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων και άλλων μέτρων σε βάρος της Ρωσίας.

Ο Πούτιν αρνείται οποιαδήποτε ρωσική ανάμιξη στην ψηφοφορία.

«Χρησιμοποίησα τη λέξη 'ήταν' αντί 'δεν ήταν', είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, περισσότερες από 24 ώρες μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πούτιν. «Η πρόταση έπρεπε να λέει, 'δεν βλέπω οποιονδήποτε λόγο να μην ήταν η Ρωσία».

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα στην Ευρώπη νίκη για τη σθεναρή στάση του να ζητήσει από τους ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ να αναλάβουν νέες δεσμεύσεις για αύξηση των δαπανών για την άμυνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Διεθνή / To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Η επίδραση του Τραμπ αρχίζει να γίνεται αισθητή στην οικονομία, ιδίως λόγω των δασμολογικών και των μεταναστευτικών πολιτικών του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Διεθνή / Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, Fauja Singh, έχασε τη ζωή του μετά την παράσυρση και εγκατάλειψή του από 26χρονο οδηγό - «Αν είχε σταματήσει να τον βοηθήσει ίσως να είχε σωθεί», σύμφωνα με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Η Παμ Μπόντι έχει δεχτεί έντονη κριτική από μέρος της πολιτικής βάσης του Τραμπ, αφού τη προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Επστάιν διατηρούσε «λίστα πελατών» ή εκβίαζε ισχυρά πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM