Τραμπ: Άνοιγμα της οικονομίας, έστω κι αν αυξηθούν οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού

Τραμπ: Άνοιγμα της οικονομίας, έστω κι αν αυξηθούν οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
«Όταν έχεις κακή οικονομία, έχεις θανάτους, περισσότερους από τον κορωνοϊό» δήλωσε ο Τραμπ (EPA)
3

Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ λόγω του κορωνοϊου, αυξήθηκε κατά 100 χθες, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πρόθυμος να «ανοίξει» την αμερικανική οικονομία ξανά σε λίγες εβδομάδες.

«Η θεραπεία» για την πανδημία θα μπορούσε να είναι «χειρότερη από το ίδιο το πρόβλημα» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, απορρίπτοντας επί της ουσίας την πανδημία ως ένα «καθαρά ιατρικό πρόβλημα».

Παράλληλα δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να ανοίξει εκ νέου τις αμερικανικές επιχειρήσεις τις επόμενες εβδομάδες και όχι μήνες, ακόμα και όταν ο αριθμός των νεκρών από τον ιό συνεχίσει να αυξάνεται.

Ο πρόεδρος, ο οποίος ανησυχεί για τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στην αμερικανική οικονομία, έκανε τις δικές του παρατηρήσεις σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο τη Δευτέρα, όπου επανειλημμένα αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι θα ακούσει τις αρχές δημόσιας υγείας εάν τον συμβούλευαν να διατηρήσει έκτακτα περιοριστικά μέτρα, ακόμη και με κόστος για την οικονομία.

«Θα δούμε τι θα συμβεί», είπε.

Οι ΗΠΑ ανέφεραν περισσότερους από 100 θανάτους τη Δευτέρα, την πρώτη φορά που καταγράφεται τριψήφιος αριθμός σε 24 ώρες.

Συνολικά έχουν σημειωθεί 557 θάνατοι και σχεδόν 44.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωναϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins.

Αλλά ο Πρόεδρος Τραμπ υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο για την οικονομία να «ανοίξει στη χώρα μας» πάλι το συντομότερο δυνατό.

«Η χώρα μας δεν έγινε για να παραμένει κλειστή», είπε ο Τραμπ. «Αυτή δεν είναι μία χώρα που δημιουργήθηκε για αυτό» επέμεινε.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επαίνεσαν τους Αμερικανούς για την «ανιδιοτέλεια» τους την πρώτη εβδομάδα των έκτακτων περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊου.

Οι κορυφαίοι σύμβουλοι του Τραμπ, από τη άλλη αναφέρθηκαν στους υφιστάμενους κυβερνητικούς περιορισμούς ως μια «πρόκληση 15 ημερών» και δεσμεύθηκαν να επανεξετάσουν την ανάγκη για έκτακτα μέτρα μέσα σε μια μόνο εβδομάδα.

Ο πρόεδρος δήλωσε ωστόσο ότι περιμένει πως η ζωή θα επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς πολύ σύντομα, πολύ νωρίτερα από τρεις ή τέσσερις μήνες.

Ερωτηθείς δε, εάν ο Δρ Anthony Fauci, ο ανοσολόγος που έχει γίνει το δημόσιο πρόσωπο της αμερικανικής επιστημονικής κοινότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμφωνεί μαζί του για ένα ενδεχόμενο εκ νέου άνοιγμα της οικονομίας τόσο σύντομα, ο Τραμπ είπε πως «Δεν συμφωνεί. Καταλαβαίνει ότι υπάρχει τεράστιο κόστος στη χώρα μας», πρόσθεσε.

«Οι άνθρωποι έχουν τεράστιο άγχος και κατάθλιψη και αυτοκτονικές τάσεις και άλλα τέτοια πράγματα, όταν δεν έχεις καλή οικονομία, έχεις θανάτους, σίγουρα...σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό από ό, τι από τον κορωνοϊό» δήλωσε ο Τραμπ.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να είναι ελεύθεροι» γράφει σε ανάρτησή της στα social media λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του πατέρα της
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Οι Ρώσοι για πρώτη φορά έκαναν σημαντικές παραχωρήσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: Η Ρωσία έκανε πρώτη φορά σημαντικές παραχωρήσεις για να τελειώσει ο πόλεμος

«Ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης, ούτε των ΗΠΑ και πιστεύουμε ότι ούτε η Ρωσία ή η Ουκρανία έχουν συμφέρον να συνεχιστεί», ξεκαθαρίζει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος
LIFO NEWSROOM
Υπό ποιους όρους o Πόύτιν θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Διεθνή / Υπό ποιους όρους η Ρωσία θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Την ώρα που διεθνείς αναλυτές βλέπουν πως η Ρωσία καθυστερεί κάθε σχέδιο, για συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε διορία δύο εβδομάδων στον Ρώσο πρόεδρο για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του
LIFO NEWSROOM
Τετραήμερη εργασία: Γιατί το «9-5» πέντε ημέρες την εβδομάδα είναι μοντέλο άλλου αιώνα και «δεν ταιριάζει πλέον»

Διεθνή / Τετραήμερη εργασία: Γιατί το «9-5» πέντε ημέρες την εβδομάδα είναι μοντέλο άλλου αιώνα και «δεν ταιριάζει πλέον»

Σχεδόν το 11% του εργατικού δυναμικού στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει πλέον ότι εργάζεται τέσσερις ημέρες σε πλήρη και μερική απασχόληση, σύμφωνα με ανάλυση
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι συγκρούεται με τον Τραμπ για το Ντονμπάς – Το μεγάλο παζάρι για την Ουκρανία

Διεθνή / Ο Ζελένσκι συγκρούεται με τον Τραμπ για το Ντονμπάς – Το μεγάλο παζάρι για την Ουκρανία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απορρίπτει τις πιέσεις για παραχώρηση εδαφών στο Ντονμπάς, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ προωθεί ειρηνευτική συμφωνία. Ποιο είναι το διακύβευμα για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική αξιοπιστία αμφισβητείται στην Ασία: Οι σύμμαχοι σκέφτονται στρατηγική ανεξαρτησία

Διεθνή / Η αμερικανική αξιοπιστία αμφισβητείται στην Ασία: Οι σύμμαχοι σκέφτονται στρατηγική ανεξαρτησία

Η πολιτική Τραμπ και οι απρόβλεπτες ενέργειες των ΗΠΑ αναγκάζουν Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Αυστραλία να εξετάσουν εναλλακτικά σχέδια ασφάλειας στην Ασία, προκαλώντας αβεβαιότητα για την περιφερειακή σταθερότητα
THE LIFO TEAM
Η Ουκρανία χτυπά τη Ρωσία στην εθνική της γιορτή: Επίθεση με drone σε σταθμούς πυρηνικών και πετρελαίου

Διεθνή / Η Ουκρανία χτυπά τη Ρωσία στην εθνική της γιορτή: Επίθεση με drone σε σταθμούς πυρηνικών και πετρελαίου

Τις τελευταίες εβδομάδες, και την ώρα που εντείνονται οι συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου υπό την πίεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η Ουκρανία έχει εξαπολύσει δεκάδες drone εναντίον του ρωσικού εδάφους
LIFO NEWSROOM
Doulos Phos: Το πλοίο-θρύλος που έγινε ξενοδοχείο πολυτελείας και σώθηκε από τη διάλυση

Διεθνή / Doulos Phos: Το πλοίο-θρύλος που έγινε ξενοδοχείο πολυτελείας και σώθηκε από τη διάλυση

Το MV Doulos Phos, πρώην επιβατηγό πλοίο και αποστολικό σκάφος, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο πολυτελείας στην Ινδονησία, διατηρώντας την ιστορική του κληρονομιά και προσφέροντας εμπειρία θάλασσας στην ξηρά
LIFO NEWSROOM