Τουρκικά τείχη κατά των Αφγανών προσφύγων

Τουρκικά τείχη κατά των Αφγανών προσφύγων Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η Άγκυρα, η οποία δήλωνε στις ΗΠΑ πρόθυμη να αναλάβει την ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ μετά την αποχώριση των αμερικανικών στρατευμάτων, αλλά έδειχνε ξεκάθαρα -όπως τονίζουν και αναλυτές- ότι δεν βιαζόταν καθόλου, φαίνεται πως τώρα απεγκλωβίζεται από αυτή την υπόσχεση.

Για αρκετό διάστημα τούρκοι αξιωματούχοι έθεταν προϋποθέσεις για να αυξήσουν τον αριθμό των περίπου 1.000 αστυνομικών και στρατιωτών που βρισκόταν εκεί.

Ήδη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πριν τις τελευταίες εξελίξεις είχε δηλώσει πως δεν θα έθετε σε κίνδυνο Τούρκους στρατιώτες στο Αφγανιστάν, απαντώντας σε επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ βρίσκεται καθ’ οδόν το πρώτο τουρκικό αεροσκάφος που ξεκίνησε την εκκένωση Τούρκων πολιτών από την πρωτεύουσα, τον έλεγχο της οποίας έχουν πλέον οι Ταλιμπάν.

Νέο κύμα προσφύγων αναμένεται στην Τουρκία

Παράλληλα την Τουρκία απασχολεί έντονα και το νέο κύμα μεταναστών που αναμένεται κυρίως μέσω Ιράν και λιγότερο του Ιράκ, να φτάσει πρώτα στην Τουρκία. Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως το τείχος που εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ και αναμένεται να ολοκληρωθεί και στα σύνορα με το Ιραν θα αποτρέψει τις εισόδους. Όμως συμπλήρωσε ότι για να αποφευχθεί μια νέα ανθρωπιστική κρίση επιβάλλεται να διασφαλιστεί η ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Όπως δείχνουν όλα, μπορεί η κυβέρνηση Ερντογάν να ξεφεύγει από τον κίνδυνο των συνεπειών από την ανάληψη της φύλαξης του αεροδρομίου του Καμπούλ, αλλά αποχωρεί από το τραπέζι ένα διαπραγματευτικό χαρτί στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, «ενώ ταυτόχρονα θα διογκωθεί το μεταναστευτικό που αφορά άμεσα και την Ελλάδα ως πύλη εισόδου στην ΕΕ», σχολιάζει η Deutsche Welle.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM
KATY PERRY RUBY ROSE ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Διεθνή / Katy Perry: Η αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες της Ruby Rose για σεξουαλική κακοποίηση σε νυχτερινό μαγαζί

Εκπρόσωπος της Perry αρνείται τις κατηγορίες, τις οποίες δημοσίευσε η Rose στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς τες «επικίνδυνα και απερίσκεπτα ψέματα»
THE LIFO TEAM