Τουρκικά ΜΜΕ: Η Δέσποινα Βανδή ακύρωσε συναυλία στο Τσεσμέ λόγω αφίσας του Ατατούρκ

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Δέσποινα Βανδή ακύρωσε συναυλία στο Τσεσμέ λόγω αφίσας του Ατατούρκ Facebook Twitter
0

Τη συναυλία της στο Τσεσμέ της Τουρκίας ακύρωσε η Δέσποινα Βανδή, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Ο λόγος ήταν πως στο χώρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας, αναρτήθηκε αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Στη σκηνή ανέβηκε η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενιζλί, και είπε ότι «η κυρία Βανδή δεν θα εμφανιστεί επειδή ζήτησε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ. Μην την αποδοκιμάζετε, δεν νομίζω ότι αξίζει να κουράζεστε και να σπαταλάτε τις ανάσες σας. Δώσαμε τόσους μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα χώματα και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδερφοσύνη και η φιλία θα κερδίσουν». Η Ντενιζλί εξέφρασε την ελπίδα πως ό,τι συνέβη θα αποτελέσει ένα μάθημα για την Ελληνίδα τραγουδίστρια και συνέχισε λέγοντας πως «κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να κατεβάσουμε την αφίσα του Ατατούρκ. Η κυρία αυτή θα πρέπει να φύγει αμέσως από εδώ, ήρεμα και ειρηνικά. Αλλά ελπίζω ότι δεν θα προσπαθήσει ποτέ ξανά να κατεβάσει τη σημαία της Τουρκίας που έχει βαφτεί με αίμα».

Και φυσικά, με λίγο εθνικό ύμνο και εθνικιστικές κραυγές το κέφι επανήλθε στο τουρκικό κοινό.

Η Δέσποινα Βανδή σε στορι της στο Instagram ανέφερε πως την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο». «Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή η οποία στην ανάρτησή της εκφράζει τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στη Σμύρνη.

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Δέσποινα Βανδή ακύρωσε συναυλία στο Τσεσμέ λόγω αφίσας του Ατατούρκ Facebook Twitter

Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι NTV μετά την άρνηση της Ελληνίδας τραγουδίστριας, στη σκηνή της συναυλίας εμφανίστηκε η χορωδία του TEV η οποία θα εμφανιζόταν μαζί με τη Δέσποινα Βανδή.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM