Τουρκικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ - Νεκροί 49 μαχητές

Τουρκικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ - Νεκροί 49 μαχητές Facebook Twitter
EPA/SEDAT SUNA
0

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν τη Δευτέρα 19 στόχους του Εργατικού Κόμματος του Κoυρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας 49 μαχητές, ανακοίνωσαν σήμερα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Δύο αεροπορικά πλήγματα πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Άσος/Καντίλ, Ζαπ, Αβαζίν/Μπαζιάν και Χακούρκ τη Δευτέρα, αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του στρατού.

Από τις επιδρομές καταστράφηκαν καταφύγια, κρησφύγετα και θέσεις όπλων της μαχητικής οργάνωσης, η οποία φέρεται να ετοίμαζε επίθεση σε τουρκικά συνοριακά φυλάκια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το PKK, το οποίο διεξάγει αντάρτικο στη νοτιοανατολική Τουρκία από τη δεκαετία του 1980, χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια της σύγκρουσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM