Ξεκίνησε στην Τουρκία η δίκη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είχαν συλληφθεί και κρατηθεί στις φυλακές της Αδριανούπολης.


Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το Ειρηνοδικείο της Αδριανούπολης έκανε δεκτό το κατηγορητήριο για τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι θα δικαστούν από την τουρκική δικαιοσύνη για είσοδο σε «απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή», αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια. Στη δίκη που ξεκινά μετά από την απόρριψη της κατηγορίας για «κατασκοπεία» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι Μητρετώδης και Κούκλατζης θα δικαστούν με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Τουρκία.


Ο 26χρονος ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο 30χρονος λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης στις καταθέσεις τους όταν συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές είχαν υποστηρίξει ότι δεν πρόσεξαν τη συνοριακή γραμμή λόγω του χιονιού.

 

Πάντως, μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι δικηγόροι τους είχαν ενημερώσει ότι ενδέχεται να υπάρξει συμψηφισμός της κράτησής τους με την ποινή που ενδεχομένως επιβληθεί.

 

Με πληροφορίες από Sigmalive