Τουρκία: Συνεχίζονται οι συλλήψεις στρατιωτικών για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν

Τουρκία: Συνεχίζονται οι συλλήψεις στρατιωτικών για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Την σύλληψη 223 στρατιωτικών ως υπόπτων για σχέσεις με τον μουσουλμάνο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν διέταξν οι τουρκικές αρχές.

Η Τουρκία διέταξε τη σύλληψη 223 στρατιωτικών, που υπηρετούν σ' ολόκληρη τη χώρα και στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, ως υπόπτων για διασυνδέσεις με ένα δίκτυο το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι οργάνωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, μεταδίδουν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές αναζητούν τους υπόπτους σε 49 επαρχίες στην Τουρκία και στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, μετέδωσε το κρατικό δίκτυο TRT Haber. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 100 από τους υπόπτους αυτούς ανήκουν στον στρατό, ενώ 41 στην Πολεμική Αεροπορία και 32 στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον μουσουλμάνο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει από το 1999 αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, ότι είναι ο εγκέφαλος πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Ο ίδιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη.

Στα τρία χρόνια των διώξεων που ακολούθησαν την απόπειρα πραξικοπήματος, περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν φυλακισθεί και περιμένουν να δικασθούν και περίπου 150.000 δημόσιοι λειτουργοί, στρατιωτικοί και άλλοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας και οργανώσεις για τα δικαιώματα έχουν επικρίνει το μέγεθος της καταστολής λέγοντας πως ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος ως πρόσχημα για να καταστείλει τους διαφωνούντες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM