Τουρκία: Ρίχνει τους τόνους ο Ακάρ - «Με διάλογο να λύσουμε τα προβλήματά μας»

Τουρκία: Ρίχνει τους τόνους ο Ακάρ - «Με διάλογο να λύσουμε τα προβλήματά μας» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Τον διάλογο για την επίλυση των διμερών προβλημάτων ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα προτάσσει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ σε μια εμφανή προσπάθεια να ρίξει τους τόνους εν μέσω της συνεχούς έντασης των τελευταίων εβδομάδων.

Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα μας ευγενικά και διπλωματικά δήλωσε ο Ακάρ σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τούρκων δημοσιογράφων. 

«Πολύ ευγενικά, πολύ διπλωματικά και χωρίς να προσβάλλει ο ένας τον άλλον και να προκαλεί ο ένας τον άλλον και πολύ ρεαλιστικά πρέπει να λύσουμε τα προβλήματά μας», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Παράλληλα, ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα στα ελληνοτουρκικά θέματα προβάλλοντας ως μέσο επίλυσης τη συνομιλία μέσω τριών καναλιών. 

«Υπάρχει πρόβλημα στα Τουρκο-Ελληνικά θέματα; Υπάρχει. Υπάρχει πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας; Υπάρχει. Τι πρέπει να κάνουμε; Πρέπει να τα λύσουμε συνομιλώντας και υπάρχουν τρία κανάλια. Το ένα είναι οι διερευνητικές, το άλλο είναι η συμφωνία απεμπλοκής και υπάρχουν και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Πρέπει να καθίσουμε να μιλήσουμε και να λύσουμε τα προβλήματά μας. Αυτό λέμε», σημείωσε.

Χθες, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε σύντομη συνομιλία με τον Ακάρ στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ