Πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, αεροσκάφη και ελικόπτερα θα πραγματοποιήσουν άσκηση στην Μεσόγειο, την ώρα που το «Τσεσμέ» βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο. 

 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες, 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16,  F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις θα βγουν στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, την ώρα μάλιστα που το σκάφος Τσεσμέ βρίσκεται στο Αιγαίο. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, την ίδια ώρα, ο τουρκικός Τύπος έχει ξεσηκωθεί εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή την επικείμενη άφιξη αμερικανικών δυνάμεων στον Έβρο.  

 

Σημειώνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επισκέφθηκε χθες τη Σμύρνη, κατηγόρησε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι λένε ψέματα και πρόσθεσε ότι για το προσφυγικό η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έδωσε λεφτά στην Τουρκία σε αντίθεση με την Ελλάδα, στην οποία έδωσε 3 δισεκ. ευρώ.

 

«Η Ε.Ε για 100.000 πρόσφυγες δίνει στην Ελλάδα 3 δισ. ευρώ, όμως για τους 4 εκατ. πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία δεν κάνει κάτι. Όταν συναντιόμαστε και μιλάμε μαζί, λένε συνέχεια ψέματα, ψέματα, ψέματα. Μας λένε τόσα δώσαμε, αυτά κάναμε. Που τα δώσατε; Δε στείλατε όλο το ποσό των 6 δισ. ευρώ που μας είχατε υποσχεθεί με τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ