Τουρκία: Καλλιτέχνες καλούν τους Muse να ακυρώσουν συναυλία στην Κωνσταντινούπολη - Ο λόγος

Τουρκία: Καλλιτέχνες καλούν τους Muse να ακυρώσουν συναυλία στην Κωνσταντινούπολη - Ο λόγος Facebook Twitter
Το ροκ συγκρότημα Muse / Φωτ: EPA, αρχείου
0

Τούρκοι θαυμαστές του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Muse κάλεσαν το συγκρότημα να ακυρώσει μια συναυλία στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 11 Ιουνίου.

Χρήστες των social media κατηγόρησαν τον διοργανωτή της συναυλίας ότι υποστηρίζει την τουρκική κυβέρνηση απέναντι σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τη φυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Θα θέλαμε να (έρθετε), αλλά ο διοργανωτής αυτής της συναυλίας υποστηρίζει τον φασισμό. Ενάντια στη νεολαία. Σκεφτείτε το καλά», έγραψε η Τουρκάλα ηθοποιός Μπέρνα Λατσίν στο X, μαζί με μια ανάρτηση του συγκροτήματος που ανακοινώνει την επικείμενη έναρξη πωλήσεων εισιτηρίων για τη συναυλία στις 11 Ιουνίου.

«Αν έχετε ψήγμα αξιοπρέπειας (και δεν χρειάζεστε απεγνωσμένα χρήματα), ακυρώστε αυτή τη συναυλία», προέτρεψε ένας άλλος χρήστης του διαδικτύου σε μια ανάρτηση, υπενθυμίζοντας ότι σχεδόν 2.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί φοιτητές, έχουν συλληφθεί μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα στις 19 Μαρτίου.

Ο Αμπντουλχαντίρ Εζκάν, επικεφαλής της τουρκικής εταιρείας που διοργανώνει τη συναυλία, της DBL Entertainment, καταδίκασε το Σάββατο με ανάρτηση στο Χ επιθέσεις σε ένα κατάστημα τουρκικής αλυσίδας καφέ, ο ιδρυτής της οποίας είναι φίλα προσκείμενος στην κυβέρνηση. Είχε γίνει κάλεσμα για μποϊκοτάζ κατά αυτής της αλυσίδας καφέ.

Ο Εζκάν κατηγόρησε για «προδοσία» τους δράστες αυτής της βίαιης ενέργειας που σημειώθηκε στο περιθώριο μιας μεγάλης διαδήλωσης της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το οποίο προέρχεται ο Ιμάμογλου, καλεί από την περασμένη εβδομάδα σε μποϊκοτάζ δεκάδων τουρκικών εταιρειών και οργανώσεων που είναι γνωστό ότι βρίσκονται κοντά στην κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση σε αυτήν.

Ο Ιμάμογλου, κύριος αντίπαλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνελήφθη στις 19 Μαρτίου και προφυλακίστηκε τέσσερις ημέρες αργότερα με την κατηγορία της «διαφθοράς», μια κατηγορία που αρνείται.

Η σύλληψή του πυροδότησε ένα κίνημα διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, το μεγαλύτερο μετά από εκείνο του Γκεζί, το 2013.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Διεθνή / ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Η ΕΕ εγκρίνει το SAFE, νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 150 δισ. ευρώ για κοινές αμυντικές προμήθειες, ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και στήριξη της Ουκρανίας – Ποιες χώρες συμμετέχουν και τι περιλαμβάνει
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία ξόδεψε 90.000 ευρώ για να «αποσιωπήσει» τις επιπτώσεις των πυρηνικών δοκιμών στη Γαλλική Πολυνησία

Διεθνή / Η Γαλλία ξόδεψε 90.000 ευρώ για να «αποσιωπήσει» τις επιπτώσεις των πυρηνικών δοκιμών στη Γαλλική Πολυνησία

Η Γαλλική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (CEA) διέθεσε 90.000 ευρώ για να αντικρούσει έρευνα που υποστηρίζει ότι οι πυρηνικές δοκιμές στη Γαλλική Πολυνησία υπερεκτιμήθηκαν, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων
LIFO NEWSROOM
Υεμένη: Σφοδρές αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σαναά - Πολίτες θύματα, οικογένειες ολόκληρες εκτοπισμένες

Διεθνή / Υεμένη: Σφοδρές αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σαναά - Πολίτες θύματα, οικογένειες ολόκληρες εκτοπισμένες

Η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη επιδεινώνεται, με εκατομμύρια εκτοπισμένα άτομα και εκατομμύρια άλλους να αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια
LIFO NEWSROOM