Οι Muse έκλεψαν λίγο από το «φως» της μαύρης τρύπας

Οι Muse έκλεψαν λίγο από το «φως» της μαύρης τρύπας Facebook Twitter
0

Το άλμπουμ των Muse «Black Holes and Revelations»  βρέθηκε αναπάντεχα ξανά στην κορυφή των υπηρεσιών streaming λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της πρώτης φωτογραφίας μαύρης τρύπας.

Η δημοσίευση της πρώτης φωτογραφίας μιας μαύρης τρύπας βρήκε τον φρόντμαν των Muse, Ματ Μπέλαμι και τους θαυμαστές του συγκροτήματος σε καλή φόρμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το NME.

Οι επιστήμονες του διεθνούς Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων (Event Horizon Telescope-EHT) ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά «φωτογράφισαν» τη μεγάλη μαύρη τρύπα που υπάρχει στο κέντρο ενός γαλαξία, συγκεκριμένα του γιγάντιου γαλαξία Μessier 87 (Μ87), που βρίσκεται πάνω από 500 εκατομμύρια τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά) και έχει διάμετρο 40 δισ. χιλιάδες χιλιόμετρα - περίπου τρία εκατομμύρια φορές το μέγεθος της Γης.

Οι Muse έκλεψαν λίγο από το «φως» της μαύρης τρύπας Facebook Twitter

Φυσικά, οι θαυμαστές των Muse πήραν αμέσως θέση και συνέδεσαν αυτή την αστρονομική ανακάλυψη με την εικόνα του εξώφυλλου του τρίτου άλμπουμ 'Black Holes and Revelations' του συγκροτήματος και την τεράστια επιτυχία του «Supermassive Black Hole» (Υπερμεγέθης μαύρη τρύπα) - και τα δύο κυκλοφόρησαν το 2006.

Ο Μπέλαμι έγραψε στο Twitter «Supermassive black hole, τελικά εντοπίστηκε», ενώ οι θαυμαστές των Muse απόλαυσαν τη σύνδεση της είδησης και της μουσικής με σχόλια που δείχνουν πόσο μπροστά από την εποχή τους είναι οι Βρετανοί ρόκερς.

Το tweet συγκέντρωσε περισσότερα από 14,000 likes και κάποιοι από τους θαυμαστές που γνωρίζουν τους στίχους άρχισαν να τους γράφουν.

«Περιμένω αυτό το tweet όλη την ημέρα», έγραψε ένας χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ενώ άλλος πρόσθεσε: «A, εκεί είναι».

«Έχασα την αποκάλυψη των "Black Holes and Revelations", έπαιξαν Muse ή Soundgarden;» αναφέρεται σε άλλο σχόλιο.

«Αυτή είναι μία "Supermassive black hole" (φαίνεται στην κάμερα σαν να αρχίζουν να παίζουν οι Muse» έγραψε άλλος χρήστης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Διεθνή / Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Η προειδοποίηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμού 50% στα βασικά βραζιλιάνικα αγροτικά προϊόντα προκαλεί ανησυχία για την επίδραση στις εξαγωγές πορτοκαλιού, καφέ και βοδινού κρέατος, με φόβους για αύξηση τιμών στους Αμερικανούς καταναλωτές
LIFO NEWSROOM
Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Διεθνή / Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Παρά τις υποσχέσεις του Πούτιν για ήρωες στρατιώτες, δεκάδες Ρώσοι που πολέμησαν στην Ουκρανία πέφτουν θύματα ληστειών και απάτης από κρατικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς, με σημαντικά ποσά μισθών και αποζημιώσεων να χάνονται
LIFO NEWSROOM
Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των Smartphone οι φτωχότεροι

Διεθνή / Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των smartphones οι φτωχότεροι

Δημοσιογράφος εξηγεί πώς η ευρεία χρήση smartphones δημιουργεί μια «μετα-αναγνωστική» κουλτούρα, μειώνοντας την ικανότητα βαθιάς σκέψης και ανάγνωσης, ενώ παράλληλα εντείνει κοινωνικές ανισότητες
LIFO NEWSROOM